Les Justes del Rei Jaume volen aquest any barrejar història i fantasia, i per omplir-se de màgia han triat l’univers de Joc de Trons com a marc per representar 'El Torneig dels set regnes', que es preveu molt especial. Quin dels cavallers dels Set Regnes aconseguirà la victòria final? Caldrà assistir, aquest divendres a les set de la tarda, al castell de Sant Ferran on, tant dissabte com diumenge, “l’oferta creix i l’espectacle està assegurat,” explica Mireia Blasco, directora de Drakonia. La companyia s’encarrega de recrear les lluites medievals entre cavallers, tot acompanyant-les d’una oferta que aquest any és més àmplia i variada: “Volem que la gent pugui passar un matí o una tarda al Castell anant d’una activitat a l’altra”, comenta Blasco.

Al mercat medieval, s’hi afegeixen animacions itinerants. Hi haurà demostracions de màquines de guerra, grans catapultes de diferents tipus, que causaran expectació, espectacles d’acció i Contacontes infantil a les 11, 12, 16 i 17 h, i s’instal·larà un poblat medieval i una granja d’animals. També destaca l’escola de cavallers, l’exposició d’armes i armadures i les recreacions històriques que aniran a càrrec de la companyia francesa Grenouille, que acamparà al Castell per mostrar com era la vida a l’època medieval. Tot plegat conforma l’oferta gratuïta, de 10 a 3 i de 5 a 7 de la tarda.

Expectatives de creixement

El fossat del castell de Sant Ferran és, per segon any, l’escenari de les lluites medievals entre cavallers i les activitats complementàries. Drakonia valora molt positivament aquest canvi d’emplaçament, perquè permet que la Fira creixi i que s’arribi a convertir, “si continua existint interès per la proposta, en un mercat a la francesa”, país on es prenen molt seriosament aquest tipus de propostes, potenciant la part de recreació medieval i històrica, recalca Blasco.

Tres espectacles que clouen amb la Gran Justa

Tot i que cada any la companyia Drakonia es proposa que Les Justes del Rei Jaume ofereixin un espectacle diferent, la lluita entre cavallers és el leitmotiv d’aquest viatge al passat, concretament als temps de Jaume I i l’entrega de la Carta Pobla de Figueres. Dissabte hi haurà espectacle a les 12.30 h i 18.00 h amb La Justa del Rei Jaume i tota l’emoció de les lluites i del torneig a cavall en un entorn que transportarà el públic a una època de somni. L’endemà, diumenge, continua l’espectacle a les 12.30 h i a les 17.30 h amb l’espectacle final, La Gran Justa del Rei Jaume, la Justa més espectacular de totes amb un torneig a cavall inoblidable i amb la presència del Rei Jaume. Les entrades es poden adquirir de forma anticipada a través de la web de l’esdeveniment a un preu d’entre 9 i 16 euros.