Santa Creu 2016

Les Justes s'obren amb un torneig especial dedicat a 'Joc de Trons'

El cap de setmana es representen les lluites més espectaculars, al fossat del Castell de Sant Ferran

04.05.2016 | 19:20
El Castell torna a ser l´escenari dels tornejos

Les Justes del Rei Jaume volen aquest any barrejar història i fantasia, i per omplir-se de màgia han triat l´univers de Joc de Trons com a marc per representar 'El Torneig dels set regnes', que es preveu  molt especial. Quin dels cavallers dels Set Regnes aconseguirà la victòria final? Caldrà assistir, aquest divendres a les set de la tarda, al castell de Sant Ferran on, tant dissabte com diumenge, "l´oferta creix i l´espectacle està assegurat," explica Mireia Blasco, directora de Drakonia. La companyia s´encarrega de recrear les lluites medievals entre cavallers, tot acompanyant-les d´una oferta que aquest any és més àmplia i variada: "Volem que la gent pugui passar un matí o una tarda al Castell anant d´una activitat a l´altra", comenta Blasco.

Al mercat medieval, s´hi afegeixen animacions itinerants. Hi haurà demostracions de màquines de guerra, grans catapultes de diferents tipus, que causaran expectació, espectacles d´acció i Contacontes infantil a les 11, 12, 16 i 17 h, i s´instal·larà un poblat medieval i una granja d´animals. També destaca l´escola de cavallers, l´exposició d´armes i armadures i les recreacions històriques que aniran a càrrec de la companyia francesa Grenouille, que acamparà al Castell per mostrar com era la vida a l´època medieval. Tot plegat conforma l´oferta gratuïta, de 10 a 3 i de 5 a 7 de la tarda.

Expectatives de creixement

El fossat del castell de Sant Ferran és, per segon any, l´escenari de les lluites medievals entre cavallers i les activitats complementàries. Drakonia valora molt positivament aquest canvi d´emplaçament, perquè permet que la Fira creixi i que s´arribi a convertir, "si continua existint interès per la proposta, en un mercat a la francesa", país on es prenen molt seriosament aquest tipus de propostes, potenciant la part de recreació medieval i històrica, recalca Blasco.

Tres espectacles que clouen amb la Gran Justa

Tot i que cada any la companyia Drakonia es proposa que Les Justes del Rei Jaume ofereixin un espectacle diferent, la lluita entre cavallers és el leitmotiv d´aquest viatge al passat, concretament als temps de Jaume I i l´entrega de la Carta Pobla de Figueres. Dissabte hi haurà espectacle a les 12.30 h i 18.00 h amb La Justa del Rei Jaume i tota l´emoció de les lluites i del torneig a cavall en un entorn que transportarà el públic a una època de somni. L´endemà, diumenge, continua l´espectacle a les 12.30 h i a les 17.30 h amb l´espectacle final, La Gran Justa del Rei Jaume, la Justa més espectacular de totes amb un torneig a cavall inoblidable i amb la presència del Rei Jaume. Les entrades es poden adquirir de forma anticipada a través de la web de l´esdeveniment a un preu d´entre 9 i 16 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema