L'Empordà
Santa Creu 2016

El pediatre José María Paricio reivindica la lactància materna

En la seva conferència a Figueres, organitzada per Dona Dóna, ha omplert la sala petita de La Cate

30.04.2016 | 21:45
El doctor Paricio, parlant a Figueres.
El doctor Paricio, parlant a Figueres.

L'Associació Dona Dóna ha participat a les Fires i Festes de la Santa Creu amb l'organització d'una conferència-debat a càrrec del doctor José María Paricio. Pediatre expert en temes de lactància materna, Paricio ha parlat, en una conferència a Figueres, de la pèrdua de la cultura de l'alletament, i ha reivindicat la lactància com alguna cosa més que només llet. La sala petita de La Cate s'ha omplert de gom a gom, aquest dissabte, 30 d'abril, amb motiu d'aquesta xerrada oberta tant a mares com a personal sanitari.

José María Paricio és el creador del portal e-lactancia i autor del llibre 'Tu eres la mejor madre del mundo'. Dona Dóna Alt Empordà ha convidat el prestigiós ponent aprofitant el ressó de les Fires i Festes de Figueres, i ha promogut la conferència com una de les activitats encarades a la sensibilització, promoció i normalització de la lactància, objectius que persegueix, precisament, aquesta entitat.

Durant la seva ponència, Paricio ha fet un repàs a la cultura i la ciència de la lactància, i ha explicat com la nostra societat ha perdut la cultura de l'alletament. "A poc a poc, però, les dones treballen per recuperar-la", ha esperonat el pediatre, que també ha destacat com a principals causes d'aquesta pèrdua els avenços de la química durant el segle XIX.

"Des de fa 30 anys, la societat civil i sobretot les mares estan lluitant per recuperar aquesta cultura de l'alletament matern, una recuperació lenta", segons ha explicat el doctor Paricio, "perquè s'està lluitant contra la indústria alimentària, una de les més poderoses del món després de l'armamentística i el tràfic de persones".

Un sistema de carícies i afecte

El doctor Paricio ha parlat de la diferència entre llet materna i lactància: "La lactància és més que la llet materna en realitat, és també un sistema de carícies i afecte". 

La conferència ha servit per fer un recorregut per la història de l´alletament des l'antic Egipte fins a l'actualitat prestant una atenció especial a les dides. Al final de la xerrada, les mares i el personal sanitari que s'ha reunit a escoltar l'expert li han pogut fer preguntes i encetar un debat obert a l'entorn de diferents temes, com les baixes de maternitat, el destetament respectuós o els còlics.

En finalitzar l'acte, el doctor José María Paricio ha signat exemplars del seu llibre.

L'èxit en les lactàncies

L'Associació Dona Dóna Alt Empordà és una entitat sense ànim de lucre que treballa per aconseguir èxit en les lactàncies quan les dones així ho escullen. Ho fa a través del grup de suport a la lactància que es reuneix al Centre Cívic Creu de la Mà de Figueres i organitzant activitats divulgatives obertes a famílies i personal sanitari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema