L'Empordà
SANTA CREU 2016

Figueres obre la Santa Creu omplint de gent l´esperada Mostra Floral de la Casa Nouvilas

El Concurs de Roses per a Aficionats de la Santa Creu assoleix la 66a edició i s'hi pot participar fins al 3 de maig

29.04.2016 | 21:47
Figueres obre la Santa Creu omplint de gent l´esperada Mostra Floral de la Casa Nouvilas

La Mostra d'Art Floral s'ha inaugurat aquest divendres, 29 d'abril, enmig de l'expectació de centenars de persones atretes per la bellesa de les composicions florals, però també encuriosides per descobrir com és per dins la Casa Nouvilas. A les set en punt de la tarda, s'ha obert l'ampli portal del carrer Nou, 78, per deixar entrar l'allau de visitants que no es volien perdre la primera jornada de l'exposició floral.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Ferran Roquer, han estat acompanyats per altres representants polítics i regidors en el recorregut per les estances de la planta baixa de la casa i el jardí que hi ha a la part posterior de la construcció. Tots aquests són espais que fins al 3 de maig presenten una decoració fora del convencional.

Mobiliari i complements vintage

Un passeig permet descobrir no només l'arquitectura de la casa noble, sinó el mobiliari i complements vintage ornamentats amb els conjunts florals que han dissenyat els professionals del Gremi de Floristes de Figueres i Comarca, Vivers Itxart, el Casino Menestral Figuerenc i l'Associació Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat. En la coordinació i direcció de la mostra, hi ha les incansables Dolors Pujol, Dolors Viñolas i Margarita Cotcho, artífexs de la transformació que ha fet la Casa Nouvilas amb motiu de les Fires i Festes de la Santa Creu.

Centenars de persones han participat d'aquesta cita inaugural de la Mostra d'Art Floral, motivats per l'interès d'accedir a l'interior d'aquest edifici del carrer Nou, que estava tancat des de la seva adquisició per part de l'Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal.

L'al·licient del concurs de roses

D'altra banda, destacar que aquest any es compleix la 66a edició del Concurs de Roses per a Aficionats de les Fires i Festes de la Santa Creu i que, segons les organitzadores, s'ha ampliat el termini per concórrer amb la presentació floral. Hi ha premis per a la millor rosa, el millor ram d'una varietat i un premi especial que guardona la millor composició de roses. El 3 de maig es dóna a conèixer el nom dels guanyadors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema