El rover Curiosity de la NASA gairebé ha acabat de passar per un tram del terreny més escarpat i difícil de transitar que ha trobat durant els seus 44 mesos de la missió a Mart.

El robot va ascendir a la Meseta Naukluft, a la part baixa de la Muntanya Sharp a principis de març després de passar diverses setmanes investigant les dunes de sorra.

El llit de roca arenisca de l'altiplà ha estat tallat per milions d'anys d'erosió eòlica. El camí d'aproximadament 400 metres cap a l'oest està portant al rover a superfícies més llises que condueixen a capes geològiques d'interès científic més amunt.

Per donar idea del paisatge accidentat a què s'ha enfrontat el rover, la NASA ha distribuït un vídeo interactiu a Youtube, que permet explora aquest panorama de Mart en 360 graus movent la vista amb el ratolí o dispositiu mòbil.

La panoràmica va ser adquirida per la càmera de pal (Mastcam) a bord del Curiosity el 4 d'abril. L'escena es presenta amb un ajust de color que apropa el balanç de blancs, que mostra les roques.