Amb la veu dels infants arrenquen aquest dissabte a la tarda les Fires i Festes de la Santa Creu. El desig dels nens que integren el Consell d´Infants de Figueres era participar en el pregó de Fires i les seves ganes els ha portat, aquest any, a protagonitzar un dels actes més especials de les festes.

Els nens portaven setmanes treballant en aquest acte que s'escenificarà des d'un escenari situat a la plaça de l'ajuntament. Alfons Gumbau, que des de fa anys participa en la confecció de l´acte "ha estat l'encarregat de donar-li un toc teatral, no es tracta només de llegir un text, sinó d´omplir d´espectacle la plaça de l´Ajuntament, que hi passin coses". Pel que fa a la redacció del discurs els nens han comptat amb la complicitat de l´escriptor Vicenç Pagès.

Des de l´Ajuntament, es posa èmfasi en la visibilitat que està adquirint el Consell d´Infants de Figueres per donar rellevància a la veu dels més petits. A principis d´aquest any, ja van adquirir protagonisme en la cavalcada de Reis i ara ho faran per Fires, dos dels esdeveniments més importants de la ciutat de Figueres.