La casa Nouvilas és una antiga construcció senyorial del segle XIX, un dels edificis arquitectònics més destacats de Figueres, amb elements ornamentals d'estil neoclàssic i amb una escala noble interior. Els espais elegants de la mansió del carrer Nou han inspirat els floristes i jardiners a dissenyar els conjunts florals de la Mostra d'Art Floral de les Fires i Festes de la Santa Creu, que s'inaugura aquest divendres, 29 d'abril, a les 19.00 hores, i es pot visitar -l'entrada és lliure i gratuïta- fins al 3 de maig.

L'exposició -comissariada, com és habitual, per Dolors Pujol, Dolors Viñolas i Margarita Cotcho- té com a centres d'interès, com expliquen elles mateixes, la mateixa arquitectura de l'edificació noble i la tendència 'vintage'.

Els especialistes en flors i plantes, amb la seva sensibilitat, estil i talent, han omplert de vida, durant cinc dies, els racons de la casa. D'aquesta manera, les plantes donen, en aquesta ocasió, un toc molt especial a la decoració domèstica.

Una visita privilegiada

El primer dia de la mostra, aquest divendres 29 d'abril, a les 10.00 hores, s'espera la visita de representants de dos grups de professionals del món de les flors: Els Amics de les Flors de Girona i els Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat. Per a les comissàries de l'exposició floral, comptar amb la presència de representants d'aquests dos col·lectius a la mostra figuerenca dóna un plus de qualitat a la proposta.

La Mostra d'Art Floral, que està organitzada pel Gremi de Floristes de Figueres i Comarca i l'Ajuntament de la ciutat, s'obre en horari ininterromput des de les 10 del matí fins a les 9 del vespre cada dia.

La casa Nouvilas va ser construïda el 1885 per Josep Gironella Budó, de Figueres, que era joier, i el seu mestre d'obres va ser Josep Cordomí. Tot seguit, va passar a mans de la família noble dels Nouvilas, que disposava també d'importants propietats a Castelló d'Empúries, Rabós d'Empordà, Vilanova de la Muga i un molí a la vall de Sant Quirze de Colera.