La projecció del primer capítol de la sisena temporada de 'Joc de Trons' ha superat totes les expectatives i ha desbordat la ciutat de Girona. Al llarg del matí, l'assistència de públic ha estat més tranquil·la però a la tarda els fans han col·lapsat l'entrada al Teatre Municipal per fer-se la foto amb el tron de ferro. Això ha obligat ha tancar l'accés una hora abans del previst i ha deixat desenes de persones sense foto. El regidor de Cultura, Carles Ribas, ha demanat disculpes i ha recordat que dimarts hi ha una nova oportunitat i que el tron tornarà al maig. Puntual, a les vuit del vespre, ha començat la projecció del primer capítol que 700 persones han seguit en pantalla gegant al teatre. No ha decebut. Surt Girona de la mà d'Arya Stark i es reconeix perfectament, tot i que hi han afegit digitalment el tità de Braavos.

Els fans podien fer-se fotos a la rèplica del tron de ferro fins a les vuit del vespre però l'afluència massiva de públic ha obligat a tancar una hora abans perquè ja no hi havia temps per a tots. "De tot n'hem d'aprendre, hi ha gent que ha fet molta estona de cua i hem hagut de tancar, ens hagués agradat que tothom pogués accedir però demà tindran una nova oportunitat i al maig el tron tornarà a ser a la ciutat, a la Casa Pastors durant l'exposició 'Girona Plató'", ha explicat el regidor de Cultura, Carles Ribas. Unes 700 persones han aconseguit fer-se la foto al tron aquest dilluns.

Per celebrar l'estrena de la nova temporada de 'Joc de Trons' que, en bona part, s'ha rodat a la ciutat, l'Ajuntament de Girona s'ha reconvertit en els Set Regnes. L'entrada al consistori és el Mur, amb un reproducció d'un caminant blanc, i al teatre han situat el saló del tron. També hi ha dos photocalls i reproduccions dels escuts de les cases de la sèrie.

"Teníem clar que no podíem només limitar-nos a un únic atractiu com el tron, havíem d'aprofitar per convertir l'estrena de la sèrie en una festa per a la ciutat", ha reivindicat Ribas. Per això, a banda de l'atrezzo també hi ha hagut un espectacle de la companyia Drakonia que ha simulat una justa entre cavallers de les diferents cases.

Poca estona després, han començat les cues per entrar al Teatre Municipal per veure el primer capítol en pantalla gegant. No ha decebut. Ja en el primer episodi apareix Girona, reconvertida en Braavos on hi ha una de les protagonistes principals de la sèrie, Arya Stark.

S'ha fet esperar, perquè l'escena situada a la part posterior de la Catedral i al carrer bisbe Cartañà no ha aparegut fins al cap de 40 minuts. Amb retoc digital, hi han afegit de fons a silueta del tità de Braavos. L'aparició de la ciutat ha aixecat una ovació del públic que ha aplaudit intensament. No serà l'última vegada que es vegi la ciutat perquè HBO va rodar en més indrets de Girona, com Sant Pere de Galligants, la plaça dels Jurats, les escales de la Catedral i la pujada de Sant Martí.

Jordi Roca, entre els fans

Entre el públic que aquest vespre ha omplert el Teatre Municipal hi havia el pastisser del Celler de Can Roca, Jordi Roca, gran seguidor de la sèrie. Segons assegura, HBO ha escollit "la millor ciutat del món" per rodar i espera que el pas de 'Joc de Trons' per la capital gironina deixi rèdits turístics. "Estic segur que la ciutat lluirà al llarg de la temporada i es veurà maquíssima, serà un referent turístic a nivell mundial", ha assenyalat.

Amb la seva dona, Ale Rivas, van crear un gelat amb la forma de la mà de Jaime Lannister que es pot comprar a la gelateria Rocambolesc i també van tenir part de l'equip al Celler de Can Roca mentre estaven rodant a la ciutat l'estiu passat. A més, Ale Rivas va poder participar d'extra al rodatge. "Si surto estarà molt bé, però sinó no passa res perquè l'experiència de participar-hi ja va ser molt especial", reconeix.

Emocionats per veure Girona

El capítol ha començat puntualment a les vuit del vespre i el Teatre Municipal ja estava ple fins a la bandera. Alguns fans de la sèrie han aprofitat per lluir estendards de les seves cases preferides i, entre la platea, s'han pogut veure els dels Lannister i el dels Stark. Aconseguir una entrada per a poder veure el primer passi del capítol (a les 22.30 s'ha fet una segona projecció) va ser molt complicat perquè el primer dia que distribuïen les entrades el sistema a través d'Internet va fallar i es van fer llargues cues a les taquilles del Teatre Municipal.

"Vaig estar fent cua tres hores per poder estar aquí però m'ha agradat molt, sóc de Girona i a més vaig poder fer d'extra", ha explicat Elisa Martín. Just després de veure l'episodi, ha assenyalat que li ha agradat molt però que s'ha quedat amb ganes de veure més en escena a Arya Stark.

"El capítol és brutal, tot i que al final et quedes una mica així...", assenyalava la Carla Sánchez just després de sortir del teatre. El que més il·lusió li ha fet és poder veure a la pantalla gegant escenaris de Girona que ha pogut reconèixer. "Fa molta il·lusió veure llocs per on camines habitualment ara en una sèrie tan internacional i que segueix tanta gent", ha remarcat.

El capítol tampoc ha decebut a l'Aniol Peracaula, que és fidel seguidor de la sèrie, s'ha llegit els llibres i, a més, va poder fer d'extra a l'escena en què Jaime Lannister puja amb un cavall les escales de la Catedral. "Crec que l'escena on vaig participar es veurà al sisè capítol de la temporada, no crec però que em pugui reconèixer perquè érem molta gent i no sé si m'enfocaran", explica. Com a gironí, també li ha fet molta il·lusió poder reconèixer escenaris de la ciutat i, a més, poder veure el primer capítol en companyia de quasi 600 persones.