El fenomen Joc de Trons ha aterrat a Girona. Al llarg del matí, multitud de fans i curiosos s'han apropat fins a l'ajuntament, reconvertit en els Set Regnes, per fer-se fotos al tron de ferro, amb una rèplica d'un caminant blanc o amb el Mur. Falten poques hores perquè projectin al Teatre Municipal, amb versió original subtitulada en català, el primer capítol de la nova temporada de la sèrie on Girona es converteix en un escenari important de la trama. En total, hi haurà dos passis del capítol i el veuran 1.140 persones. Al setembre, dos personatges claus de Joc de Trons, Jaime Lannister i Arya Stark, van estar rodant escenes a diferents llocs de la ciutat. Sense 'spoilers', l'expert en sèries Pep Prieto, que ja ha vist l'episodi, ha avançat que la ciutat "es veu molt" i es reconeix perfectament.

Desenes de fans, curiosos i seguidors de la sèrie 'Joc de Trons' no han volgut deixar passar l'oportunitat de fotografiar-se asseguts al tron de ferro, com si fossin els guanyadors finals de la batalla sagnant per conquerir els Set Regnes. Des de primera hora del matí, s'ha format cua al primer pis del Teatre Municipal, reconvertit en el saló el tron.

El tron va arribar divendres al migdia des de Madrid i és l'única rèplica que hi ha a tot el món. El tron original, fet de ferro, es troba a Irlanda. La còpia que hi ha a Girona, massissa i pesada, està construïda amb altres materials més lleugers. "És una experiència molt maca poder-se fer la foto amb el tron, no volíem deixar passar l'oportunitat", ha explicat Linda Russell.

Ella i el seu home són irlandesos i viuen a Figueres. Aquest matí han baixat a Girona a portar una amiga a l'estació i han decidit apropar-se a l'ajuntament a fer-se la foto. "No he vist els capítols però la sèrie comença a Irlanda, a un lloc que també coneixem, i és molt maco que ara continuï aquí", ha explicat.

També a la fila fent cua hi havia Dolors Faig i els seus fills. Han aprofitat que havien de venir d'Anglès a fer uns encàrrecs a la ciutat per passar pel tron. "Som fans de la sèrie però el capítol el feien de matinada i ens hem adormit", ha explicat Faig. La família està impacient per saber què passa en aquest primer capítol, sobretot tenient en compte el final de la cinquena temporada. "Esperem no hagi mort Jon Neu, tot i que a casa som més dels Targaryen", ha afegit.

A la cua hi havia poques persones disfressades, només algunes amb samarretes de 'Joc de Trons'. Un dels més atrevits, Andrei, ha decidit recuperar una disfressa d'aire medieval i col·locar-se el pin de la mà del rei a la solapa per donar més realisme a la foto. "Sóc fan de la sèrie, i de la nova temporada espero moltes coses perquè estic molt emocionat", ha explicat.

L'Ajuntament de Girona tindrà un còmput precís de quantes persones passen pel tron perquè Movistar+ registra els usuaris i fa les fotografies, que després penja a la xarxa social que demani el fotografiat o l'envia per correu electrònic.

Girona, visible

El primer capítol de la nova temporada ja s'ha estrenat aquesta matinada. Al vespre, es podrà veure en versió original subtitulada en català al Teatre Municipal de Girona. L'Ajuntament de Girona, amb la col·laboració de Movistar+, ha programat dues sessions perquè els fans més incondicionals de la sèrie puguin veure gratuïtament 'The red woman'. Davant l'allau de demanda, el consistori va haver de programar un segon passi i les entrades van volar en només tres minuts. En total, s'han distribuït 1.140 invitacions per a les dues sessions.

A banda de les incògnites de la trama, segur que el públic del Teatre Municipal estarà molt pendent de qualsevol aparició de la ciutat a la pantalla. "En aquest capítol, Girona triga molt a sortir però quan surt és reconeix fàcilment", ha explicat l'expert en sèries i codirector del Plot Series Fest, Pep Prieto. Ja ha vist el capítol aquesta matinada i avança, sense 'spoilers', que és "molt bo". "Per tradició, els primers capítols tendien a ser més fluixos, però aquest va al gra i té els ingredients habituals: violència i resolució inesperada de seqüències", afegeix.

Entre els indrets de Girona que apareixen hi ha la part posterior de la Catedral i el carrer Bisbe Cartanyà. "Només hi ha un sol pla digital retocat i, no vull explicar-ho, però sorprèn la perspectiva perquè veus Girona tal com és però en un punt concret veus un retoc digital molt vistós", ha avançat. Prieto recorda que a Girona han rodat personatges amb molt de pes per a la trama, com Jaime Lannister i Arya Stark, i que això fa pensar que la ciutat pot tenir continuïtat com a escenari important per a la sèrie.

L'Ajuntament de Girona està negociant amb HBO per repetir i que la setena temporada de 'Joc de Trons' també es pugui rodar a la ciutat.