L'alumne de 4t d'ESO de La Salle Figueres Oriol Darnés s'ha proclamat guanyador de la 2a edició del Concurs d'Oratòria Juvenil de l'Alt Empordà, que s'ha celebrat aquest dissabte, 16 d'abril, a l'Espai Armengol i al Centre Cívic de Vilajuïga i que ha reunit 25 estudiants de centres de tota la comarca.

El jurat ha premiat, en segon lloc, Maria Cañadas, de l'Institut Alexandre Deulofeu, de Figueres; i el tercer premi ha estat per a Omar Ferrer, d'Escolàpies Figueres. En la categoria de finalistes, han estat escollits Sílvia Ayala, de l'Institut Narcís Monturiol, de Figueres, i Pau Ripoll, de l'Institut Castelló d'Empúries.

Els participants, tots ells estudiants de l'últim curs d'ESO, han fet unes presentacions brillants en la fase semifinal i han demostrat una desimboltura admirable en l'art de l'oratòria davant del públic. Dels vint-i-cinc oradors, el jurat ha hagut de seleccionar cinc alumnes finalistes, els quals, amb la paraula com a únic suport, han fet uns discursos de tres minuts espectaculars. En la final, podien triar entre aquests dos temes: 'L'art' o 'Què és millor: ser lliure o la llibertat?'

Oriol Darnés, Maria Cañadas i Sílvia Ayala han dissertat sobre la llibertat, mentre que Omar Ferrer i Pau Ripoll han triat el tema de l'art per desenvolupar les seves al·locucions.

En el II Concurs d'Oratòria Juvenil ha estat convidat, com a ponent d'una conferència, el comunicador i emprenedor social Mohamed El Amrani. El seu missatge és clar: cal explorar noves solucions per a resoldre problemes antics. En l'acte, també han participat activament, parlant sobre la seva experiència, dos dels estudiants que van arribar a la final en la primera edició del concurs: Marçal Garcia i Sara Escudero.

Aquesta convocatòria s'ha convertit en un espai en què estudiants amb dots per al raonament verbal poden mostrar davant del públic com s'expressen a l'entorn d'un tema concret. El concurs és una iniciativa de l'Espai Armengol de Vilajuïga i del Servei Educatiu de l'Alt Empordà.