'Rumí, te presto mis sacáis', és el títol de la mostra fotogràfica que aquest dimecres s'ha inaugurat al casal cívic Bon Pastor de Figueres, on les protagonistes són un grup de dones gitanes que volen mostrar al món els seus orígens i la seva essència.

Són fotografies realitzades per un grup de més de 25 dones, que fa ja prop de 5 anys participen al programa d´empoderament de la dona gitana que es treballa des del Punt Òmnia de la Barri del Bons Pastor de Figueres. L'objectiu és que aquestes imatges serveixin per mostrar les seves arrels, costums i tradicions, la dona gitana d'ahir i la seva evolució. "Ens agradaria que aquesta exposició es veiés al centre de Figueres, i que servís per treure´ns les etiquetes que ens imposen" ha explicat una de les dones protagonistes, Amara Casamiquela.

En els darrers anys, moltes dones gitanes han tingut accés a més informació i més recursos d´aprenentatge. "Se les involucra en l´aprenentatge de les noves tecnologies com una manera també de treballar la inclusió social de les dones", apunta Estefanía González, dinamitzadora social del Punt Omnia de la ciutat.

En el mateix acte s'ha presentat un recull de fotografies i històries que reflecteixen el paper de la dona, elaborat pels alumnes de Punt Òmnia