Nens i nenes de 3r i 4t de Primària juguen aquests primers dies d'abril en carrers i places dels pobles més grans de l'Alt Empordà. És temps de Rodajocs. Aquest dilluns, 4 d'abril, ha arrencat el calendari d'aquesta activitat de jocs sense fronteres a Roses, amb la participació d'uns 280 alumnes de les escoles de Roses, Palau-saverdera i Pau, que s'han trobat per jugar a la Ciutadella.

Figueres, aquest dimarts, dia 5, ha estat el següent punt de parada del Rodajoc, amb mig miler de nens i nenes de totes les escoles de la ciutat compartint activitats divertides en espais urbans del centre: la plaça Catalunya i la Rambla. L'itinerari continua, els pròxims dies, a Castelló d'Empúries, Vilafant, Llançà, l'Escala.

La filosofia del Rodajoc es basa en utilitzar els espais públics de pobles i ciutats com a lloc de trobada, de joc, d'esbarjo... dels nens i nenes. Aquests espais cada vegada són més prohibitius en el seu ús per part de la mainada. En definitiva, l'activitat vol fomentar la seva utilització però sempre des d'una actitud de respecte. Per aquest motiu les diverses jornades es realitzen en zones emblemàtiques de les diferents poblacions.

Aquesta activitat es coordina des del Consell Esportiu del Consell Comarcal i el Servei Educatiu de l'Alt Empordà, amb el suport de la Diputació de Girona i diversos ajuntaments, i és impulsada pels professors d'Educació Física dels centres educatius de la comarca. Els jocs són l'eix central de la proposta, jocs que no tenen una nacionalitat determinada ni un espai concret. Ben al contrari, un mateix joc tan aviat pot ser jugat pels nens i nenes en els camps de la Xina, com en els carrers de Senegal, tot passant pels parcs d'Europa, o bé, fent escala a les places del Salvador. D'aquí el nom que ha pres l'activitat "Rodajoc. L'experiència dels jocs sense fronteres", establint un fàcil paral·lelisme amb la procedència dels alumnes que es troben en els centres de la zona.

Cal dir, també, que aquestes jornades no podrien portar-se a terme si no fos per la tasca de voluntariat que fan professors i alumnes de secundària La Salle de Figueres, el Centre Empordà de Roses, l'Institut de Castelló d’Empúries, l'Institut de la Jonquera, l'Institut El Pedró de l'Escala, l'Institut de Vilafant i l'Institut de Llançà.