Melodies i natura s'han fusionat a l'Escala, aquest diumenge 3 d'abril, en una trobada de corals que ha reunit deu formacions de tot l'Alt Empordà. Els cantants, les seves famílies i els professors han participat, prèviament al concert, en una excursió per paratges emblemàtics escalencs, guiats pel tècnic naturalista Josep Espigulé. L'itinerari ha repassat un camí natural fins a arribar a la platja del Rec, on Espigulé ha parlat dels esforços que s'estan fent per conservar les dunes i on ha convidat els assistents a mirar el cel per dir-los: "Aquí, les formes dels núvols demostren que la connexió amb el Cosmos és total."

La sala polivalent ha acollit la matinal musical i les corals han interpretat peces majoritàriament de temàtica marinera i mediterrània. Ha obert el recital la Coral La Jonquera i han continuat el Cor de Capsa, la Coral Allegro del Casino Menestral Figuerenc, la Coral Escola Sant Pau, la Coral Infantil El Gavià, la Coral Tot Som Tots, la Coral Veus del Fluvià, la Coral de l'Institut Alexandre Deulofeu, la Coral Estem d'Acords i la Coral Jove El Gavià. Cada formació ha cantat una o dues composicions, algunes amb acompanyament instrumental.

Han estat especialment emotius els moments en què totes les corals infantils han cantat en comú 'Vell pescador' i 'Els avantpassats'. També quan les corals joves han cantat 'La carta de navegar' i quan infantils i joves han compartit escenari per entonar 'La calma de la mar'.

Aquesta ha estat la quarta edició de la Trobada de Corals Fem Música, que organitza l'Associació de Música i Natura de l'Empordà i que en aquesta ocasió ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de l'Escala.

Músiques ancestrals, marinades i atramuntanades

A l'entrada al concert, els assistents han rebut el progama de mà, en què s'inclou un text de Josep Espigulé. Aquest n'és un fragment: "Fou aquí, al territori de l'Escala, a migjorn de la badia altempordanesa, on des de fa uns milers d'anys les músiques ancestrals, marinades i atramuntanades dels indiquetes d'Ullastret es devien excitar amb les noves melodies del Mig Orient que cantaven alegres a la bellesa de la deessa síria-fenícia Astarté, més tard a l'Afrodita dels grecs i a la Venus dels romans, l'Esther dels jueus, i ara a la verge cristiana o a la Gaia de la new age. Cantaven perquè la badia els somreia, els protegia, les seves caletes o ports naturals cuidaven les seves naus i permetien l'intercanvi de cultures, tresors, enginys, vins, filtres i amors. Benvinguts al mercat internacional, l'emporium, Empúries, el pol originari de l'Empordà."