La motivació personal i la col·laboració en un grup són la combinació perfecta per treure a la llum el talent de nens que tenen dots per a l'expressió literària. Els Tallers d'Escriptura Creativa (TEC), que organitza des de fa tres anys el Servei Educatiu de l'Alt Empordà, amb el suport del grup BibliotecAE i el Setmanari de l'alt empordà, constitueixen l'espai on aquests nens poden donar ales a la seva capacitat per a les lletres.

L'empenta la reben de part dels talleristes, que els donen eines i recursos per millorar els seus processos en l'àmbit de l'originalitat literària. I, en aquests tallers, en què participen alumnes realment interessats per l'escriptura creativa, emergeix el particular estil de cada escriptor en potència.

La idea dels organitzadors és propiciar un ambient de creació literària que, de ben segur, enriqueix el patrimoni literari col·lectiu i fomenta la lectura i el coneixement de la llengua entre els nens i les nenes.

Aquests tallers estan adreçats a l'alumnat de 6è de Primària de totes les escoles de l'Alt Empordà, i, en aquesta ocasió, han estat 190 els nens i les nenes que s'hi han apuntat, animats pels seus mestres. De fet, és remarcable que la tercera edició dels TEC, que s'ha celebrat entre els mesos de febrer i març, s'ha tancat amb un balanç molt positiu, pel que fa a participació:

17 poblacions i 26 escoles

Aquesta és la relació d'escoles que s'han sumat al projecte: Gonçal Comellas, d'Avinyonet de Puigventós; Caritat Serinyana, de Cadaqués; Ruiz Amado, El Bruel i Joana d'Empúries, de Castelló d'Empúries; Maria Àngels Anglada, Carme Guasch i Darné, Parc de les Aigües, Josep Pallach i Joaquim Cusí, de Figueres; Fluvianets, de l'Armentera; Empúries, de l'Escala; Teresa de Pallejà, de Fortià; Josep Peñuelas del Río, de la Jonquera; Pompeu Fabra, de Llançà; Joaquim Vallmajó, de Navata; Ramon Muntaner, de Peralada; Sant Jaume, de Portbou; Les Clisques, del Port de la Selva; Narcís Monturiol i Els Grecs, de Roses; Vallgarriga, de Sant Miquel de Fluvià; Llagut, de Sant Pere Pescador, i Les Mèlies i Sol i Vent, de Vilafant.

8 talleristes

Els dinamitzadors han estat Mercè Costa, Laura Olivares, Joan Ruiz, Ernest Pibernat, Marta Planas, Mairena Rivas, David Torres i Maria Vilanova.

9 biblioteques

I les biblioteques col·laboradores són Carles Fages de Climent, de Figueres; Jaume Vicens Vives, de Roses; Víctor Català, de l'Escala; Ramon Bordas i Estragués, de Castelló; Marta Fàbrega, de Sant Pere Pescador; Carles Bosch de la Trinxeria, de la Jonquera; Municipal del Port de la Selva; Pere Calders, de Llançà, i Teresa Miramont, de Cadaqués.