L'Ajuntament de Girona col·locarà una escala de cinc graons amb passamà per fer més segur l'accés a la columna de la Lleona. La nova estructura substitueix l'antiga, de només tres esglaons i sense barana, que l'ajuntament va retirar el novembre passat després que un turista de 75 anys morís en caure quan intentava complir amb la tradició de fer-li un petó al cul. Aquelles escales tenien almenys 20 anys i l'equip de govern va encarregar un informe per buscar una nova estructura més segura. La brigada municipal col·locarà la nova escala, que estarà feta de planxa d'acer antilliscant i tindrà una alçada aproximada d'1,40 metres. L'objectiu és que la estigui operativa per Temps de Flors.

L'estàtua de la Lleona, que es troba en un costat de la plaça de Sant Feliu, tornarà a tenir escales per complir amb la llegenda de fer-li un petó al cul. L'Ajuntament de Girona va retirar les velles després que, a finals de novembre, un turista francès de 75 anys va morir en caure després d'enfilar-se per seguir la tradició que diu que tot aquell que ho faci té garantit tornar a la ciutat.

Després de l'accident, l'ajuntament va decidir prohibir l'accés a l'estàtua i va col·locar-hi unes tanques al voltant. Finalment, després d'estudiar l'informe policial, el consistori va decidit retirar les escales de l'escultura. Aquella estructura tenia més de 20 anys i constava de tres graons bastant alts i no tenia barana.

El consistori va encarregar un informe per situar en aquest indret un element que permeti continuar pujant per fer el petó al Cul de la Lleona però amb més seguretat.

Segons informa l'ajuntament en un comunicat, substituiran les antigues escales per una nova estructura de cinc grans amb passamà. La instal·lació, que es preveu que estigui en ús per Temps de Flors, està feta de planxes d'acer antilliscant.

El tinent d´alcalde i regidor d'Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, remarca que l'objectiu és crear un accés a l'escultura, una de les més populars de la ciutat, amb millors condicions de seguretat". L'execució de l'obra anirà a càrrec de les brigades municipals.