Difondre la gastronomia italiana, més enllà dels plats més típics d’aquesta cuina, ha estat un dels objectius del curs, que s’ha realitzat de forma dinàmica i pràctica amb vint participants.

L’Aula de Cuina de Vilafant s'ha tancat amb un sopar elaborat pels mateixos alumnes a partir de les receptes que s’han realizat durant el curs dedicat, en aquesta ocasió, a la cuina italiana. La directora Montserrat Moré, propietària de l’Elegància del Paladar de Vilafant, explica que l’objectiu és promocionar la cuina de casa nostra i la de fora i, en aquest cas, el curs ha servit per mostrar “que hi ha molts plats italians que no coneixem i que a més són de fàcil elaboració”.

Quatre sessions de cuina

El curs va començar a finals de febrer i s’ha allargat durant quatre setmanes amb la participació de quatre restaurants: en primer lloc, La Quinta Forca va preparar una crema de carbassa i croquetes de gorgonzola i nous, deixant pas al restaurant Carles Antoner de Lladó, que va elaborar un rissotto de ceps i espàrrecs verds i gnocchi amb salsa de pesto. La tercera setmana va ser la pizzeria Augustea l’encarregada de cuinar pasta a la buscaiola i fusili di mare amb curri, i per acabar l’Elegància del Paladar es va fer càrrec de les postres amb un tiramisú de xocolata i panacotta. Un dels al·licients d’aquesta edició, apunta Moré, “és el caràcter pràctic que han adquirit les sessions, molt dinàmiques segons han valorat els mateixos alumnes participants” assenyala.

Com cada any, el curs s’ha fet a les instal·lacions de la Mare de Déu del Mont, amb una vintena d’alumnes. Les activitats relacionades amb la gastronomia es mantenen tot l’any i també s’han organitzat propostes per al públic infatil. A finals del mes de maig, des de l’Aula de Cuina, s’oferirà un taller dirigit als nens de 7 a 12 anys.