L´Agència Catalana de la Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ofereix aquest any 8.124 places del programa ´L´estiu és teu´. Des de l´inici de la iniciativa, que aquest any arriba a la vint-i-dosena edició, 131.020 infants i joves d´entre 5 i 16 anys han gaudit d´estances de colònies patrocinades per la Generalitat a través de la Xarxa Nacional d´Albergs Socials de Catalunya (Xanascat). Les preinscripcions per a l´edició d´aquest any comencen demà dimarts a les 12 del migdia a través del web www.xanascat.cat/PortalPreinscripcions i acaben el 6 d´abril. Hi ha estades amb la música com a eix central, amb els idiomes, els esports, l´excursionisme o les activitats culturals.

Les places per a l´aprenentatge d´idiomes -anglès, francès o alemany-, continuaran essent protagonistes de l´oferta, ja sigui com a estades d´idiomes pròpiament (1.830 places aquest 2016) o com estades que combinen idiomes amb una altra activitat (4.035 places). Les places amb idiomes representen el 62% de l´oferta global de ´L´estiu és teu!´, tres de cada cinc.

Pel que fa al cost, les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores que obtinguin plaça tindran una reducció del 10% en el preu. L´any passat es van beneficiar d´aquestes reduccions 1.656 nois i noies, el 25% de tots els participants. En el conjunt dels últims sis anys, fins a 10.738 participants han gaudit d´aquesta rebaixa.

Aquests ajuts s´emmarquen en les polítiques departamentals de suport a la família i intensifiquen l´orientació al servei públic dels albergs gestionats per la Generalitat de Catalunya.