El popular home del temps, Dani Ramírez, va omplir ahir dimarts la sala d'actes de la Cate, a Figueres. Ramírez va ser l'encarregat de pronunciar la primera ponència de les Segones Jornades de Meteorologia, Aigua i Canvi Climàtic que es fan a Figueres. El canvi climàtic, principal tema abordat pel meteoròleg de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio Dani Ramírez, centrarà també la segona ponència, que es farà el dia 31 de març, a càrrec de l´expert internacional Javier Martín Vide

La xerrada del popular Home del temps, que va ser introduït pel regidor de Medi Ambient Francesc Cruanyes i que va coincidir amb el Dia Mundial de l´Aigua, va posar en evidència les xifres que demostren que el canvi climàtic és un fet, no tan sols una apreciació, i que són necessàries tant polítiques globals com petits gestos individuals per aturar l´escalfament del planeta. Ramírez va mostrar amb estadístiques i imatges els canvis que s´aprecien arreu del món i també a Catalunya i l´Empordà. Així mateix, va destacar la importància dels observadors meteorològics locals, com ara el climatòleg Carles Bayés, i va fer un esment especial de Ferran Pou.

Les Jornades, organitzades pel Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l´Ajuntament de Figueres, seguiran fins al 20 d´abril amb quatre ponències més i l´exposició del Segon Concurs Fotogràfic Ferran Pou de Meteorologia, que es podrà visitar entre el 15 i 29 d'abril, de 9 a 14 h, al Consell Comarcal de l'Alt Empordà.