La regidora d'Ensenyament Marisa Resta afronta el repte d'estar al capdavant, per primer cop, de l'organització de la trobada «Vilafant, Vila Educadora», que se celebra aquest dissabte 12 de març i que ja ha assolit la sisena edició. A l'hora de configurar la programació, afirma que ha volgut donar protagonisme als joves i a l'educació musical. També creu que la ponència del professor de filosofia Gregorio Luri "és un luxe". Marisa Resta considera que la trobada ha de posar en comú tots aquells agents implicats en l'àmbit de l'educació: la família, els docents, els alumnes i també la vila.

Aquesta és la sisena edició de la «Vila Educadora», però la primera en què vostè n'està al capdavant com a regidora d'Ensenyament. Com l'ha enfocat?

La meva idea ha estat que la música i els joves estiguin molt presents en la trobada. Tenim una escola de música al municipi i fa una molt bona tasca educativa, i sé que comptem amb una molt bona ponent, la mestra d'educació musical Anna Ribera. També tindrem l'oportunitat de conèixer el treball de combo que han treballat aquest curs a l'Escola de Música Municipal.

I els joves, quin paper tenen en la trobada?

Els joves també eduquen i, per tant, és important que presentin un dels projectes que estan treballant a l'Espai Jove. També hem volgut involucrar els estudiants de 4t d'ESO de l'Institut de Vilafant perquè ens parlin del projecte de robòtica que han presentat al Cosmo Caixa.

Com funciona l'Espai Jove?

És un espai que tenim aquí a l'ajuntament i que funciona quatre dies a la setmana, a les tardes. Està obert a tots els joves que tenen entre 12 i 16 anys, i la dinamitzadora, la Maria Blanco, està fent una feina extraordinària.

Quants joves de 4t d'ESO reben aquest curs la Beca a l'Excel·lència?

Tenim deu alumnes excel·lents que han guanyat una estada d'un cap de setmana a València.

I qui ha estat el guanyador del Concurs de Cartells «Vila Educadora»?

És un concurs adreçat als nens i les nenes de 3r i 4t de les escoles Sol i Vent i Les Mèlies, i aquest cop la guanyadora ha estat Marina Altisent Padró, que fa quart a Les Mèlies. El seu dibuix és el que il·lustra el cartell de la trobada.

El plat fort és la ponència de Gregorio Luri?

Podem dir que és un luxe poder comptar amb un ponent de la seva talla. Estic desitjant escoltar el que ens explicarà sobre, precisament, el luxe de ser uns pares imperfectes.

Per què és important celebrar aquesta trobada a Vilafant?

La vila educadora la fem per trobar-nos tots aquells que eduquem: la casa, l'escola i la vila. I això vol dir les famílies, les escoles i l'institut i el mateix entorn.

L'institut segueix en mòduls i la reivindicació d'un edifici cada cop és més sorollosa. Com valora la recollida de firmes que s'ha iniciat?

Hi donem suport. L'AMPA ens ha demanat aprofitar la trobada del 12 de març per reclamar firmes i li hem dit que endavant. És molt necessari que es construeixi l'institut, quan estem a punt d'una nova preinscripció. El pròxim curs cal un nou barracó, que es menjarà més pati. Els alumnes ja estan allà com formigues.

INFORMACIÓ: «Vilafant. Vila Educadora» se celebra el 12 de març del 2016, a l'Escola Les Mèlies, a partir de les 9.15 hores, i aquest és el programa de la trobada.