L'Empordà
Ensenyament

La Generalitat premia els centres educatius que recullin més piles

Aquells que més en recullin poden guanyar fins a 2.500 euros per invertir en material escolar o esportiu o en activitats

11.03.2016 | 10:38
La campanya es diu Missió Apilo XII.
La campanya es diu Missió Apilo XII.

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha engegat de nou la campanya de foment de la recollida de piles a les escoles 'Missió Apilo XII'. La campanya, finançada pels sistemes integrats de gestió de residus ECOPILAS, ERP (European Recycling Platform), UNIBAT i ECOLEC, s'ha marcat com a objectiu superar les xifres de recollida aconseguides el 2015.

En la passada edició, es van acabar reciclant 66.742 quilos de piles recollides a les escoles, assolint l'objectiu europeu de reciclar-ne fins a un 45%. A més, la campanya va contribuir a fomentar la conscienciació dels joves, que hi van participar activament.
 
Premis de fins a 2.500 euros en material
 
En aquesta segona edició, torna el concurs de recollida a les escoles, després de l'èxit del de l'any passat, en que hi van participar més de 600. Les que més piles recullin poden aconseguir fins a 2.500 euros per invertir en material escolar o esportiu, o en activitats educatives per al centre.

L'objectiu és que la tota la comunitat educativa se senti involucrada en un tema essencial per una societat que fomenta valors com la sostenibilitat, l'estalvi i l'aprofitament de recursos. Les escoles es poden inscriure abans del 24 de març.
 
La campanya es complementa amb recursos educatius i material per a la divulgació dels avantatges del reciclatge de piles, disponibles al web, com contes, vídeos, tallers, o jocs per fer-ne ús tant a casa com a l'escola.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema