"Ahir em van matar. Em vaig negar al fet que em toquessin i amb un pal em van rebentar el crani. Em van clavar una ganivetada i van deixar que morís dessagnada." Així comença la carta en memòria de dues joves argentines assassinades a l'Equador que ja s'ha fet viral a la xarxa.

Marina Menegazzo i María José Coni, de 21 i 22 anys, van ser assassinades a final de febrer a Montañita (l'Equador). Encara que no les coneixia, Guadalupe Acosta va sentir la destinació de les dues joves com a pròpia i va publicar a Facebook una carta on convida a aixecar la veu contra la violència a les dones.

"Des del moment que van tenir el meu cos inert ningú es va preguntar on era el fill de puta que va acabar amb els meus somnis, les meves esperances, la meva vida. No, més aviat van començar a fer-me preguntes inútils. Quina roba duies? Per què caminaves sola? Com és que una dona viatja sense companyia? Et vas ficar en un barri perillós, què esperaves?", escriu Acosta.

La carta, compartida per més de mig milió de persones en només dos dies, denuncia la culpabilització de la dona per ser víctima de violència de gènere: "Van qüestionar als meus pares, per donar-me ales, per deixar que sigui independent, com qualsevol ésser humà. En ser dona, (el crim) es minimitza. Es torna menys greu, perquè, és clar, jo m'ho vaig buscar".