A les portes de la celebració d'una nova edició de les Proves Cangur de Matemàtiques, els alumnes que hi participaran es preparen per fer treure els millors resultats. Jugamat, el grup de professors i professores de diferents centres de la comarca, ofereix sessions gratuïtes i voluntàries per a l'alumnat que realitzi la prova. Ja s'ha ha celebrat, a l'institut Olivar Gran, de Figueres, la primera sessió d'aquestes classes d'entrenament.

"Hem explicat en què consisteix la prova a l'alumnat que no hi ha participat mai, hem buscat les solucions a proves d'anys anteriors, hem donat estratègies per resoldre els diferents reptes i hem treballat en grup per trobar la solució", expliquen els professors del Jugamat, i també hi afegeixen: "Els nois i les noies que assisteixen en aquestes sessions es troben amb nois i noies d’altres centres amb els quals poden explicar-se i intercanviar formes d’arribar a la solució dels problemes plantejats."

Aquesta prova es realitza generalment el tercer dijous de març, però com que aquest any coincideix amb la setmana abans de Setmana Santa, s'ha canviat la data pel dijous 7 d'abril.

Estimular i motivar els alumnes

Les proves Cangur és un concurs de matemàtiques que s'organitza en més de 30 països, amb l'objectiu d'acostar les matemàtiques als més joves i intentar despertar el seu interès. Les competències que es posen a prova en les Cangur són una combinació entre la lògica i les matemàtiques, no únicament el coneixement de fórmules.

Allò que es pretén, a través d'aquesta competició, és estimular i motivar tants alumnes com sigui possible i contribuir a la popularització de les matemàtiques entre la mainada i els joves.