La Unió Esportiva Figueres plora la pèrdua del seu soci número 1, Ferran Marcó i Cortada, que ha mort a l'edat de 83 anys, segons ha informat l'entitat figuerenca a través del seu web. Marcó va iniciar el seu lligam amb la Unió l'any 1942, moment en què els seus pares varen donar-lo d'alta com a associat quan ell tenia només 10 anys.

L'1 d'abril de 2012, el club unionista li va lliurar una placa commemorativa que l'acreditava com a soc número 1, en un acte realitzat en el transcurs d'un Figueres-Peralada de 3a Divisió que va comptar amb la presència de l'aleshores alcalde, Santi Vila, i els directius Pere Aguado i José Antonio Revilla. Ferran Marcó també era conegut a la comarca per la perfumeria que ha regentat durant més de tres dècades al carrer Girona de Figueres, i que s'ha convertit en un dels pocs negocis centenaris encara existents a la capital altempordanesa. La cerimònia religiosa de comiat s'ha celebrat, aquest dissabte, l'Església Parroquial de Sant Pere de Figueres.

La Unió Esportiva Figueres l'ha recordat amb un minut de silenci en la prèvia del partit que el primer equip ha jugat a Vilatenim contra el CE Júpiter corresponent a la 27a jornada de la 3a Divisió, ha expressat "el seu sentit condol a la família i amics de Ferran Marcó Cortada".