Una senzilla ampolla d'aigua buida, posada cap per avall, enganxada en un fanal i plena de bosses de plàstic netes. Aquest dispensador casolà ha estat creat pels voluntaris de l'Associació de Veïns de l'Horta d'en Capallera de Figueres i té com a finalitat "ajudar" els propietaris de gossos a tenir-ho més fàcil per no deixar els excrements dels seus animals per terra.

La iniciativa l'ha presa l'entitat que presideix Francesc Paneque com un toc d'atenció contra l'incivisme creixent d'un barri que té, en el seu territori, el Parc de les Aigües, un punt negre en aquest tema, malgrat que disposa d'un espaiós correcan creat expressament per l'Ajuntament.

La mesura està funcionant, tot i que alguns propietaris i propietàries de gossos segueixen "passant de tot", segons explica una veïna. Si el Consistori compleix les seves intencions, ben aviat aquestes actituds incíviques seran castigades amb les sancions que preveuen les Ordenances Municipals, amb multes que poden anar dels 300 als 1.500 euros.