El jurat avaluador dels 78 treballs presentats a la 7a edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local ha elegit com a finalista, en la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en premsa, el suplement del Setmanari de l'Alt Empordà «Diàlegs d'Educació», presentat per la periodista d'aquesta publicació, ­Mai­rena Rivas, i l'assessor tècnic docent del Servei Educatiu de l'Alt Empordà, Josep Maria Mora. En aquesta mateixa categoria, també figuren com a finalistes Tura Soler, pel reportatge "Les assassines silencioses", publicat a El Punt Avui, i Miquel Toll, per les entrevistes a Jean Marc Rouillan i Benet Salellas que s'han pogut llegir a Ariet.cat i Directa.

«Diàlegs d'Educació» és un suplement que aquest setmanari publica amb una periodicitat mensual amb el clar propòsit de donar una visió positiva i constructiva del fet educatiu a l'Alt Empordà, amb una dimensió social que arribi a les famílies i al públic en general. El suplement és fruit de l'entesa i la il·lusió del Setmanari Empordà i el Servei Educatiu de l'Alt Empordà del Departament d'Ensenyament, i pretén donar la paraula i dialogar amb l'escola, el professorat, l'alumnat, l'administració i tots aquells que fan possible que l'educació sigui un bé preuat inqüestionable.

Aquest 2015 ha estat un any especial per a «Diàlegs d'Educació», perquè hem celebrat la publicació del número 50, que hem presentat a la 7a edició dels Premis Carles Rahola.

L'aparició de «Diàlegs d'Educació» ha comportat, alhora, la creació dels Premis de Narrativa Periodística Diàlegs d'Educació, amb l'objectiu de fomentar i promoure el gust per l'escriptura creativa entre l'alumnat tant de Primària com de Secundària. També hem posat en marxa uns Tallers d'Escriptura Creativa, perquè alumnes de 6è de Primària puguin millorar els seus processos de creació literària.

Els guanyadors d'aquests ­guardons, instituïts per la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, no es coneixeran fins al mateix dia que es lliurin, aquest dijous 25 de febrer, en un acte a l'Auditori de Girona.

La col·laboradora del Setmanari Empordà, Marta Gibert, finalista en la categoria de tele

En la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en televisió, el jurat de la 7a edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local ha elegit com a finalistes Marta Gibert i Produccions Audiovisuals Antàrtida, pel programa Salpem!, emès a TV3, i Octavi Muní i Joan López de Frame Girona, pel programa Fora de lloc, emès a la Xarxa de Televisions Locals.

Cal destacar que la periodista rosinca Marta Gibert és col·laboradora habitual del Setmanari de l'Alt Empordà, on publica articles d'opinió dedicats a l'actualitat del seu poble. Ella mateixa dirigeix i presenta el programa Salpem!, de la cadena autonòmica, un espai d'entreteniment que s'emet els diumenges i que recorre el litoral català des de Sant Carles de la Ràpita fins a Roses. El programa mostra les experiències tant vitals com professionals o d'oci de diversos personatges que hi van apareixent.

Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local s'estructuren en un total de set categories.