L'Institut Ramon Muntaner de Figueres ha estat guardonat en la categoria de centres d'ensenyament en els Premis Recerca Jove, que convoquen l'AGAUR (Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca) i el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat. Aquests premis reconeixen els treballs de recerca de batxillerat i, en aquest cas, s'ha tingut en compte la qualitat dels treballs presentats pels alumnes del Ramon Muntaner aquest curs i l'historial de participació del centre, valorant-se molt especialment els treballs premiats en anys anteriors.

El coordinador de Treballs de Recerca de l'institut, el professor Josep Colls, explica que "aquest premi representa un reconeixement a l'esforç que en els darrers anys s'ha fet des del centre per donar qualitat al treball de recerca dels alumnes de batxillerat". "Alhora, suposa un estímul important per seguir treballant en aquesta línia", ha afegit.

El premi consisteix en una dotació econòmica de 2.500 euros, que s'han de destinar a l'adquisició de llibres i publicacions per a la biblioteca o per a l'equipament científic i docent del centre.

Josep Colls comenta que des de l'institut sempre s'ha intentat que els estudiants facin petites passes en activitats de recerca i en treballs de camp. "El més interessant és veure que en els treballs de recerca surten temes que, encara que sigui en petites dosis, puguin aportar novetats en el coneixement", ha indicat el professor, i també ha dit com n'és d'important que a través d'aquests projectes surtin a la llum aspectes poc treballats sobre el medi, la història o la realitat geogràfica del nostre entorn més proper.