Les autoritats municipals de Figueres, encapçalades per l'alcaldessa de la ciutat Marta Felip, han felicitat l'equip d'alumnes de l'Institut Alexandre Deulofeu, Videm42, que ha guanyat el campionat provincial de la First Lego League (FLL), classificant-se d'aquesta manera per a la final estatal, que se celebrarà aquest pròxim març. El Saló de Plens de l'Ajuntament de Figueres ha acollit aquest divendres, 12 de febrer, l'acte de recepció dels estudiants.

L'equip Vídem42 ha presentat, en aquesta ocasió, un projecte per fer més eficient la recollida de residus i premiar els usuaris més compromesos amb el reciclatge. El jurat ha valorat l'equilibri entre la qualitat del projecte científic, el comportament del robot i els valors de la First Lego League representats per l'equip.

En l'acte, les autoritats també han felicitat els equips TramuntaNets i Imantats del mateix institut Alexandre Deulofeu, participants també de la First Lego League 2016. Destacar que els joves de TramuntaNets han aconseguit el premi Urbaser al millor projecte científic pel seu treball.

La recepció s'ha celebrat en la més absoluta solemnitat i els joves han assistit acompanyats dels seus familiars; dels seus professors, i del director del centre, Pere Gifre.