La direcció de l´escola Aldric de Cassà de la Selva, un dels dos centres públics que hi ha al municipi, ha expulsat tres alumnes durant una setmana per un presumpte cas d´assetjament escolar, bullying.

Els menors, que cursen quart de Primària i tindrien entre 9 i 10 anys, assetjaven un altre estudiant i no el deixaven tranquil. Segons l´Agència Catalana de Notícies, els menors li enviaven missatges de WhatsApp, extrem que aquest diari no ha pogut confirmar. La direcció del centre ha decidit posar fi d´arrel al problema i els ha enviat a casa durant una setmana. Aquesta decisió no ha agradat als pares dels alumnes expulsats, que s´han queixat. La polèmica que s´ha generat arran de la situació ha obligat Ensenyament a intervenir. Els tres alumnes ja han complert el càstig i s´han reincorporat aquesta setmana a les classes.

El col·legi d´educació Infantil i Primària Aldric és la segona escola pública que hi ha a Cassà de la Selva, després del Puig d´Arques. El centre educatiu s´ha vist afectat per un problema de convivència que ha involucrat alumnes de quart curs de Primària. Tres d´ells es dedicaven a assetjar-ne i a criticar-ne un altre, amb el qual també es van produir baralles.

La direcció del centre ha hagut d´intervenir per acabar amb aquesta presumpta situació de 'bullying'. L´escola va optar per enviar a casa els tres nens durant una setmana. L´expulsió es va fer efectiva la setmana passada.

El càstig que s´ha aplicat als seus fills no ha agradat els pares dels alumnes expulsats, que han qüestionat l´actuació de l´escola fins al punt d´amenaçar d´interposar denúncies. Paral·lelament, dues de les famílies dels expulsats s´han posat en contacte amb aquest diari per negar els fets. La polèmica que s´ha generat arran de la situació ha obligat Ensenyament a intervenir. Dilluns, les famílies es van ­reunir amb la Inspecció dels Serveis Territorials d´Ensenyament i aquesta setmana està previst que es realitzi una altra trobada a l´escola Aldric, en la qual també participarà la direcció del centre i es buscarà resoldre el conflicte.

Des del Departament no s´han volgut donar detalls del cas perquè asseguren que són fets que s´emmarquen estrictament dins l´àmbit privat del centre i on, a més, hi ha menors implicats. Sí que s´ha dit, però, que s´han activat els protocols establerts per a aquests tipus de casos. Els centres tenen potestat per prendre decisions com aquesta i Ensenyament no hi sol intervenir, si no és per mitjançar.

A les comarques gironines, un altre cas de bullying que va transcendir va tenir lloc a l´institut de Llançà l´octubre del 2013. En aquest cas, l´assetjament es va fer a través de la xarxa. Cinc estudiants van obrir dues pàgines a internet des d´on van penjar tota mena de comentaris anònims i despectius cap a altres joves de l´institut. Per saber qui eren, la direcció de l´institut de Llançà va fer servir un mètode expeditiu. Va convocar tots els alumnes en una sala i, en presència de la Policia Local, els va passar un vídeo d´una adolescent canadenca que s´havia suïcidat víctima del bullying.