Què és un Personal Shopper? És una persona que ajuda els seus clients a elegir i comprar objectes de diversos tipus (decoració, regals, etc.), però, sobretot, articles de moda. El Personal Shopper pot acompanyar els clients a les boti­gues establint rutes de compra personalitzades o comprar els objectes pel seu compte, si el client no té prou temps. Els últims anys, la seva tasca ha anat molt més enllà, ja que realitza, també, funcions d’assessor o estilista per a determinades ocasions. En l’actualitat, el Personal Shopper s’encarrega de la imatge global del client.

Aquesta professió va néixer a No va York als anys 80 per ajudar a aquelles persones que l’agenda els impedia fer determinades compres. Actualment, s’ha estès a les principals ciutats del món occidental. Precisament, a Nova York (Estats Units) es va anar a formar Laura Algueró, una santperenca de 39 anys, que fa sis anys va decidir emprendre aquest camí professional.

“Els orígens de la meva vocació com a Personal Shopper els tinc a la botiga de la meva mare, a Sant Pere Pescador”, recorda Algueró, la qual confessa que no es veia passant una jornada laboral de dependenta, però “tenia ganes d’estar vinculada amb alguna cosa relacionada amb la moda”. El mes de maig del 2010 va obrir la web www.laurapersonalshopper.com, va fer un postgrau a Madrid i, el 2013, va fer un curs a la Fashion International Tecnology de Nova York.

Visita d’armaris

“Al principi, anaven entrant molts clients a través de la web, però, ara, ja és més qüestió del boca-orella”, remarca Algueró. Els clients són, sobretot, persones de classe mitjana amb poc temps disponible per anar de compres. “Hi ha persones que ja no saben sortir a comprar sense la meva companyia”, confessa Laura Algueró, satisfeta de l’evolució que ha tingut amb pocs anys en aquest camp.

La Personal Shopper ven experiències a les persones que contrac­ten els seus serveis i després és quan els clients repeteixen. “Aquesta és la principal gratificació”, assegura. Algueró s’ha trobat amb situacions anecdòtiques, com ara quan va fer un servei a cavall d’una limusina. “La intenció és que la gent s’oblidi de tota la rutina diària per una estona”, apunta.

Algueró no només acompanya els clients a anar de compres. Abans d’assessorar-los a les botigues, ha de mirar quin armari tenen a casa. A partir d’aquí, pot començar a treballar per remodelar aquella persona i canviar-li l’estil, si és necessari. “Les èpoques de més feina són les que hi ha canvi d’armari, la tardor i la primavera”, afegeix.