La cursa solidària que anualment organitza l'Escola Anicet de Pagès i de Puig de Figueres ha reunit, en aquesta edició, prop de 300 persones de totes les edats, prop de 300 persones de totes les edats, de 3 a 18 anys de diferents etapes educatives, infantil, primària i secundària. La cursa s'ha fet coincidir amb la commemoració del Dia Escolar de la Pau i la no Violència, i l'objectiu és col·laborar amb l'organització internacional Save the Children.

Entre els corredors, hi hagut tot l'alumnat de l'escola, a més de l'equip docent, una bona representació de les famílies i també estudiants de l'Institut Narcís Monturiol -exalumnes de l'Anicet de Pagès-, aquests últims acompanyats pel seu professor d'educació física Xavier Cuadrado.

Aquesta és la tercera cursa solidària que celebra l'escola figuerenca i, com diu el mestre d'educació física del centre, David Coll, és una activitat qe es continuarà desenvolupant "per tot el que comporta quant a enriquiment humà dels nostres alumnes". "Aquest curs, el contingut i la motivació de la cursa ha estat la lluita contra la desnutrició infantil que afecta en gran part a la zona del Sahel de l'Àfrica", ha anotat David Coll

La cursa ha transcorregut pels carrers del barri de la Marca de l'Ham en una normalitat absoluta i amb el suport d'agents de la Guàrdia Urbana de Figueres. La plaça Alcalà ha estat el centre neuràlgic del recorregut, i alhora l'espai en què tots els participants s'han concentrat i han unit forces per expressar el lema: "Menjar és un dret, l'Anicet ho sap molt bé".

"Cal dir que un curs més ha estat tot un èxit no només de participació sinó també a nivell emotiu, ja que tots els participants s'han esforçat molt per la causa fet que s'ha denotat en els seus rostres i en els rostres de concentració de cadascun dels participants. Esperem poder seguir inculcant valors a través de l'esport ja que creiem que és una bona via i/o eina perquè els nostres alumnes els vagin interioritzant i d'aquesta forma incidir en la seva formació humana", ha exposat David Coll, el qual també ha conclòs: "Actuacions solidàries com les d'avui generen la possibilitat que aquests nens i nenes desafavorits puguin tenir una oportunitat de futur. Valors com la solidaritat, l'altruisme, la cooperació i l'empatia fan millor a les persones en la seva forma de ser, generant en aquestes una visió més humana de la vida."