L'Audiència de Màlaga ha de jutjar properament un home i una dona acusats d'estafar 130.000 euros a diverses entitats sense ànim de lucre fingint que demanaven donacions per ajudar un nen malalt de leucèmia. Entre els afectats hi ha la fundació de l'administració de loteria La Bruixa d'Or de Sort, que hauria donat fins a 102.500 euros per aquesta causa. Segons ha confirmat el propietari de l'administració, Xavier Gabriel, l'home es feia passar per guitarrista del grup 'El Canto del Loco'.

Els fets van passar fa set anys i els presumptes estafadors també haurien enredat el Màlaga Club de Futbol o la fundació presidida pel futbolista Samuel Eto'o. Segons Gabriel, el judici s'havia de celebrar la setmana passada a l'Audiència de Màlaga però el principal acusat no es va presentar i ara se l'haurà de localitzar i senyalar una nova data per a la vista. La Fiscalia demana cinc anys de presó per a la parella, multes de 3.000 i 2.700 euros i que retornin els diners estafats.

El propietari de la Bruixa d'Or ha explicat que l'acusat el va trucar com a membre de 'El Canto del Loco' demanant-li ajuda econòmica perquè la vida d'un nen estava en perill i fins i tot li va enviar documentació per certificar-ho. Davant la urgència del cas -assegura- es va refiar de l'home i va fer dues transferències, una de 70.000 euros i una altra de 32.500. Posteriorment va començar a detectar "coses que no quadraven" i finalment es va assabentar que l'havien detingut.

Xavier Gabriel afirma que "intentar ajudar a vegades és decebedor" ja que "mai hagués pensat que algú podria utilitzar l'excusa d'un nen malalt per estafar". En aquest sentit, reconeix que des d'aquest cas vigila una mica més a l'hora de concedir les donacions de la fundació. El propietari de la Bruixa d'Or lamenta especialment que els diners que va donar als presumptes estafadors es podrien haver dedicat a altres infants que realment els necessitaven. Això és el que remarcarà davant del jutge perquè ho tingui en compte a l'hora d'emetre la sentència.