El Parc Natural de Cap de Creus ha organitzat, per a aquest hivern, unes xerrades obertes a tothom i gratuïtes relacionades amb diferents aspectes del territori. La primera de les conferències se celebra el 27 de gener, de 18.00 a 19.30 hores, a l'Oficina de Turisme de Llançà. En aquesta ocasió, el geògraf i climatòleg Carles Bayés parlarà sobre la climatologia empordanesa.

El cicle continua el 3 de febrer, al Celler Espelt (Mas Espelt, Vilajuïga), amb dues xerrades: el tècnic del Parc Natural de Cap de Creus Gerard Carrión pronunciarà la conferència 'Projectes i estratègies de conservació al Parc Natural de Cap de Creus', de les 17.00 a les 18.00 hores; i el també tècnic del mateix parc Xavier Vilabella parlarà sobre 'La producció agrícola, ramadera i forestal al Parc Natural de Cap de Creus', de les 18.00 a les 19.00 hores.

El 4 de març, la conferència programada és a dues veus, amb el tècnic Gerard Carrión i l'ornitòleg Ponç Feliu com a ponents. L'acte es farà al Teatre Art i Joia de Cadaqués, de les 19.00 a les 20.30 hores, i el tíol de la xerrada és 'Els ocellsde Cadaqués i presentació de l'anuari ornitològic del Parc Natural de Cap de Creus'.

Aquest cicle està contextualitzat dins el II Curs de guies que el parc natural desenvolupa.