Isona Rigau i Heras (la Jonquera, 1985) estudiava Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona quan va descobrir allò que més l'apassionava, rodar curts i videoclips. Tot i que es va llicenciar en Interpretació a l'Institut del Teatre, sempre va tenir clar que es volia dedicar a la direcció artística.

Actualment, porta la direcció artística de l'última pel·lícula de Marvel Films, 'Dr Strange'. "No puc parlar gaire del contingut, però puc dir que he estat dissenyant alguns dels sets situats a Nova York, i que seran escenaris de lluites bastant espectaculars", desvetlla la directora artística.

Fa cinc anys va ser acceptada per la National Film and Television School de Londres per estudiar un màster de Disseny de Producció. Les pràctiques les va fer a l'últim film de James Bond 'Skyfall'. El seu curt de graduació, 'Miss Tood', va guanyar l'Oscar al millor film estranger en la categoria d'estudiants. Des d'aleshores, viu a la capital britànica i treballa en estudis cinematogràfics.

"A 'Everest', vam haver de fer que la neu i les roques semblessin reals"

El seu nom figura als crèdits de grans produccions, com 'Cinderella' ('La Ventafocs', de Disney) o 'Everest', de Universal Pictures. "Em va agradar molt treballar en aquest projecte -'Everest'-. Vam construir el cim en un plató enorme i vam haver de fer que la neu i les roques semblessin reals", somriu.

'Cinderella' va representar, per a ella, la seva primera feina en una gran producció de Hollywood, treballant als estudis de Pinewood, a prop de Londres, on es roden moltes pel·lícules importants. "Vaig estar-hi treballant durant tot un any, que em va permetre viure tot el procés de disseny de decorats des de les primeres reunions amb el director, fins a la construcció i el rodatge de la pel·lícula. El dissenyador, en aquest cas, era Dante Ferretti, gran referent per a tots els directors artístics."

Els seus dissenys també es poden veure en la versió de Warner Brothers de l'obra 'El llibre de la selva' i a 'La bella i la bèstia' de Disney.

El salt de Figueres a Barcelona

La passió pel cinema la va descobrir quan va fer el salt de Figueres a Barcelona, és a dir, de l'Institut Alexandre Deulofeu a la Universitat la Pompeu Fabra -va cursar Comunicació Audiovisual.

"A Barcelona, vaig aprendre molt, i em vaig trobar amb un grup d'amics que tenia moltes ganes de fer coses. Gent molt apassionada que em va encomanar les ganes de veure molt cinema i també de provar coses, de rodar? És així, treballant en equip i repartint-nos les tasques, que vaig decidir dedicar-me a la direcció artística", comenta Isona Rigau, que també diu que la seva família sempre l'ha encoratjat a arriscar-se i a seguir endavant amb la seva vocació artística. També la seva parella, director de cine, va donar-li una empenta animant-la a dissenyar els seus curts.

Un llibre per al seu curt 'Miss Todd'

Isona Rigau es mostra contenta en veure que el seu projecte d'animació stop motion 'Miss Todd' s'ha editat en un llibre per a nens amb les imatges de la pel·lícula com a il·lustracions. "Fa molta il·lusió veure com la meva feina pot arribar a editar-se i fer que nens i nenes puguin conèixer la història de la primera dona que va construir i dissenyar un avió gràcies a aquesta pel·lícula", es felicita.