La festa de Cap d'Any ha mobilitzat milers de persones arreu de la comarca i del país. Sopars, balls, xocolatades i aplecs per veure sortir el primer sol del 2016, han marcat el pas d'un any a l'altre. A la punta del cap de Creus i a la de Montgó, les sardanes han estat les protagonistes. També ho ha estat la climatologia, amb temperatures allunyades de les nits hivernals habituals.

La revetlla ha estat acompanyada d'un important dispositiu de seguretat per part dels Mossos d'Esquadra, amb diversos controls d'alcoholèmia que han tingut com a objectiu treure de la carretera els conductors o conductores que no estaven en condicions de continuar.

En l'àmbit català, la festa més multitudinària ha tingut lloc a Barcelona. per tercer any consecutiu, la Font Màgica de Montjuïc ha estat punt de reunió per a milers de persones que han acomiadat el 2015 i han celebrat plegades l'inici del nou any. Les quatre columnes de Puig i Cadafalch s'han transformat en un gran rellotge que ha donat la benvinguda al 2016. El clímax festiu de l'espectacle creat pels Comediants ha arribat amb les 12 campanades simbòliques acompanyades de focs artificials i aigua. L'espectacle ha començat mitja hora abans de les dotze, tot i que des de les nou del vespre la música ha estat protagonista per amenitzar l'espera de tots aquells que han decidit sortir de casa i celebrar el cap d'any a l'Avinguda de la Reina Maria Cristina.

Després de protagonitzar l'espectacle dels dos darrers anys, l'home del Mil·lenni i la Fura dels Baus han donat el relleu als Comediants en aquesta tercera edició del cap d'any a la Font Màgica de Montjuïc. Milers de persones, moltes d'elles turistes, no s'han volgut perdre l'espectacle que promouen conjuntament l'Ajuntament i Turisme de Barcelona.

Quan s'apropava el punt de la mitjanit, les quatre columnes de Puig i Cadafalch s'han il·luminat per representar els quarts, l'avís que en pocs segons arribarien les 12 campanades. Des de dues pantalles s'ha seguit el compte enrere des de 10 i cada campanada ha anat acompanyada d'una ràfega de foc i de llum, que ha il·luminat el cel de la ciutat. En total, una tona de pólvora -similar a la que es fa servir per al piromusical de la Mercè-, concentrada en pocs minuts.