La model barcelonina Mireia Lalaguna ha estat coronada Miss Món, un títol que cap espanyola havia aconseguit abans, en l'edició número 65 d'aquest concurs de bellesa, celebrat a la ciutat tropical xinesa de Sanya.

La Mireia, estudiant de Farmàcia de 22 anys, es va imposar a les representants de Rússia (Sofia Nikitchuk) i d'Indonèsia (Maria Harfanti), que van aconseguir el segon i tercer lloc, respectivament. És la primera vegada que Espanya guanya el certamen de Miss Món, d'origen britànic i el més antic dels grans concursos de bellesa del planeta, encara que una altra espanyola Amparo Muñoz havia aconseguit el títol de Miss Univers el 1974.

Entre les cinc finalistes també han quedat la representant de Jamaica, Sanneta Myrie, i la del Líban, Valerie Abou Chacra, mentre que l'equatoriana María Camila Marañón ha estat la llatina més ben classificada, que ha quedat entre les 20 primeres. L'alta i rossa, Mireia, amb els cabells recollits a un costat i enfundada en un espectacular vestit celeste que deixava veure tota l'esquena, es va asseure al tron de reina mentre la vencedora de l'edició del 2014, la sud-africana Rolene Strauss, li col·locava la corona blava de brillants que portarà durant els propers 12 mesos.

La jove catalana no ha dissimulat la seva incredulitat, ja fins i tot en els primers moments del concurs, quan va passar a ser una de les finalistes, per davant de grans favorites com les representants de França, Veneçuela o l'amfitriona, la Xina. "Quan han dit el meu nom, no m'ho esperava gens, però estic molt contenta", ha destacat a Efe la jove barcelonina, qui ha subratllat que el jurat que l'ha votat "ha sabut trobar qui sóc realment, perquè buscaven una bellesa interior, no només exterior". La flamant Miss Món catalana ha dedicat la victòria als seus avis, "que no han pogut venir perquè la Xina està molt lluny", encara que els qui sí que l'han acompanyat han estat els seus pares, que no ocultaven la seva felicitat.

"Estem molt emocionats, en un núvol, igual que ella", ha subratllat la seva mare, Encarna Royo, per la qual la seva filla "és una persona que emana molt amor i que ho farà molt bé aquest any" (de regnat). "De petita era la noia alta de la classe, la que tenia els llavis més pronunciats, i se'n reien", ha recordat Royo, qui també ha subratllat a Efe que Miss Món "és una alguna cosa més que un concurs de bellesa, i per això s'ha presentat". El regnat de Miss Món suposa 12 mesos de feina en els quals la tasca principal de la guanyadora és viatjar per diverses parts del món per col·laborar en obres benèfiques, des d'atenció a poblacions pobres a actes de recaptació de fons per a projectes humanitaris.

"Espero tenir un any brillant", ha assegurat Lalaguna respecte a aquesta nova responsabilitat, i ha avançat que possiblement haurà de canviar la seva residència a Londres, seu de l'organització de Miss Món, i aparcar els seus estudis de Farmàcia, que espera reprendre en el futur. La gala s'ha celebrat al luxós Centre de la Corona de la Bellesa, un complex als afores de la ciutat de Sanya amb extravagants gratacels en forma d'arbres gegants, i que acull per sisena vegada aquest concurs de misses.

En el certamen d'aquest any han tingut poc protagonisme les participants llatinoamericanes, malgrat la tradició en aquests certamens de països com Veneçuela (que amb sis títols és el més llorejat de la història de Miss Món), Colòmbia, l'Argentina o el Perú. La paraguaiana Giovanna Cordeiro ha tingut el seu moment de glòria en un dels punts àlgids de la gala, la desfilada de vestits tradicionals, ja que ha interpretat danses regionals del seu país.

La representant de Namíbia, Steffi Van Wyk, ha guanyat la prova esportiva, disputada els dies previs, mentre que la competidora de Guyana, Lisa Punch, una coneguda cantant al seu país, ha aconseguit imposar-se en el concurs de talents i amb la seva potent veu ha actuat per partida doble a la final. Lalaguna també ha estat triada la millor top model del concurs, en presentar un disseny espanyol que ha enamorat els jutges, i la concursant indonèsia ha estat premiada per la millor obra en tasques humanitàries, per un projecte de canalització d'aigua per a comunitats pobres del seu país en el qual va participar. França, que havia presentat la bella polinèsia Hinarere Taputu (de Tahití) i els EUA, amb representació llatina (la imponent Victoria Mendoza) havien figurat en travesses de dies previs com a possibles favorites, però la corona ha acabat en mans espanyoles.