Figueres ha presentat el calendari solidari del 2016 dels Mossos d'Esquadra que torna a estar dedicat per segon any consecutiu als afectats d'Alzheimer. Durant la presentació, que s'ha fet a la seu de l'Associació de Malalts d'Alzheimer a la ciutat, la directora Ma Teresa Figueras ha explicat que activitats com aquesta són un estímul per tirar endavant i seguir treballant per millorar la qualitat de vida dels pacients i dels seus familiars. El calendari està integrat per catorze fotografies, incloent portada i gener del 2017, amb fotografies on apareixen agents del cos de Mossos d'Esquadra i afectats per la malaltia de l'Alzheimer i els seus familiars i on també diferents imatges dels tallers que es realitzen des del centre de Figueres.

"Amb l´edició d´enguany volem superar la xifra rècord de 70.000 euros obtinguda l'any passat" ha remarcat la inspectora en cap regional de comandaments policial de Girona dels Mossos d´Esquadra, Yvonne Valero, Aconseguir aquest repte suposaria un gran impuls per al desenvolupament del Projecte d´Estimulació Cognitiva a persones en fases inicials de la malaltia i als grups de suport emocional que està desenvolupant la Federació d'Associacions de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Catalunya (FAFAC) en les diferents AFA de Catalunya. El calendari es pot adquirir, a Figueres, a la mateixa associació i també a l'estanc del carrer Nou, 54 i la farmàcia Martínez del carrer Sant Pau, a 10 euros. Els diners recaptats es destinaran a donar suport emocional i cognitiu als afectats, a través de diferents activitats. L´alcaldessa de Figueres, Marta Felip, remarcava com a través d´aquesta iniciativa "surt a la llum la cara més humana d´un cos policial i serveix perquè la gent vegi la feina que fa"

Aquesta és la 3a. edició del calendari solidari. El calendari 2014, en suport a la lluita contra el càncer infantil, va recaptar 48.700 euros amb la venda de 4.870 exemplars i el de 2015, dedicat a l'Alzheimer, va recaptar més de 70.000 euros. A Figueres l'associació va recaptar 3.375 euros i enguany s'espera superar aquesta xifra, destacà Figueras.