L'Associació de Càmpings de Girona ha estat guardonada amb el Premi G! Xiquet Sabater que atorga anualment el Patronat de Turisme en reconeixement a la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics gironins.

El premi G! és el tercer guardó que l'Associació de Càmpings ha rebut aquest any. El passat mes d'octubre l'entitat va ser guardonada a Barcelona amb el Premi CCC a la millor iniciativa lingüística del sector comercial -Memorial Mercè Canal que concedeix la Confederació del Comerç de Catalunya.

L'Associació va ser premiada en la Categoria d'Entitats i el jurat en va remarcar la política comunicativa en català, tant interna com externa; el blog oficial i la pàgina web de l'entitat en català (aquesta darrera també en altres idiomes) que permet fer reserves en línia; i el fet que el multilingüisme per poder atendre els visitants estrangers no fa perdre l'ús del català i es respecta en la web, per al turisme interior, i , alhora, es projecta i es fa visible aquesta llengua a l'exterior.

Aquest guardó s'afegeix al Premi Alimara que l'Associació va rebre el passat 17 d'abril per la seva potent i innovadora campanya de promoció duta a terme durant el 2014 que inclou el "Campings Experience", un producte innovador que es va posar en marxa per potenciar el turisme de proximitat; el motor de reserves online a través del web, la celebració del Gironcamping i les accions a Fires entre les que destaca la celebrada a Stuttgart ,on els càmpings van rebre importants reconeixements europeus per la qualitat de les intal.lacions. Aquest premi el concedeix el prestigiós CETT, centre dedicat a la formació en turisme i hostaleria i a la investigació i assessorament turístic, i el Saló B-Travel.

L'Associació de Càmpings de Girona ha rebut ara el premi G! Xiquet Sabater 2015 per "la tasca que està duent a terme de promoció del territori gironí i de posicionament de la Costa Brava i el Pirineu de Girona com a destinació de qualitat entre els principals mercats emissors".

Esforç i dedicació d'uns càmpings capdavanters a Europa

El guardó l'ha recollit el president de l'Associació, Miquel Gotanegra, que destaca que "és fruit de la intensa feina que està fent el sector del càmping a les comarques gironins i concretament de tots els equips que, amb el seu esforç i dedicació, han aconseguit que els càmpings gironins siguin capdavanters a Europa".

Gotanegra recorda que l'Associació representa el 80 per cent de la totalitat dels càmpings gironins i que els establiments generen més de 8 milions de pernoctacions. "Fa gairebé 40 anys que els càmpings gironins estan fent d'ambaixadors de les comarques de Girona arreu", assegura el president de l'Associació, qui també va subratllar l'aposta del sector per la cooperació públicoprivada com a clau per aconseguir l'èxit.

Lideratge en qualitat

Els càmpings gironins han rebut nombrosos reconeixements internacionals per la seva excel.lència, un fet que és el resultat de l'esforç en inversió que contínuament estant realitzant els empresaris del sector. En els últims dos anys els càmpings gironins han invertit 28'5 milions en nous equipaments, serveis i millora de les instal.lacions per mantenir aquest lideratge en qualitat .

L'associació més antiga de l'Estat

L'Associació de Càmpings de les Comarques de Girona, fundada al 1977, és la més antiga d'Espanya. Compta amb 75 establiments associats ( més del 80 per cent dels càmpings de les comarques de Girona ) i ofereix més de 120.000 places d' allotjament. El total de places d'allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.