Alejandro Sanz, amb 'Sirope', i Pablo Alborán, amb 'Terral', són candidats al millor àlbum de pop llatí en la 58 edició dels Premis Grammy, segons l'anunci dels nominats realitzat per l'Acadèmia de Gravació d'Estats Units.

Al costat d'ells competiran en aquesta categoria Ricky Martin, amb el seu disc 'A quien quiera escuchar', Julieta Venegas amb 'Alguna cosa pasa' i Alex Cuba amb 'Healer'.

Per la seva banda, en l'apartat de millor àlbum de rock llatí, alternatiu o urban apareixen com nominats Bomba Estéreo, Natalia Lafourcade, Monsieur Perineu, Pitbull i La Cuneta de Son Machín.

A més, Kendrick Lamar, amb onze nominacions, i Taylor Swift i The Weeknd, amb set candidatures cadascun, apareixen com els grans favorits.

Aquests tres artistes competiran, a més, pel guardó a millor àlbum de l'any al costat de Alabama Shakes i Chris Stapleton.

També parteixen en bona posició per a aquesta edició dels premis Grammy el productor i músic Max Martin, amb sis nominacions, i el raper Drake, amb cinc candidatures.

El raper Kendrick Lamar, que el 2015 va presentar el seu segon àlbum 'To Pimp a Butterfly', va rebre 11 nominacions incloent una candidatura per 'Alright' com a millor cançó.

L'estrella del pop Taylor Swift també part amb moltes opcions gràcies al seu àlbum '1989' i el single 'Blank Space', candidat a millor gravació, millor cançó i millor actuació solista com a part dels seus set nominacions.

Amb el mateix nombre de candidatures, l'artista canadenca de R & B The Weeknd i la seva cançó 'Can not Feel My Face' es postula, entre d'altres categories, per a millor enregistrament de l'any i millor actuació solista.

Ed Sheeran amb 'Thinking Out Loud', D'Angelo amb 'Really Love' i Mark Ronson i Bruno Mars amb 'Uptown Funk' seran candidats també a millor gravació de l'any.

En la categoria millor cançó, repeteix Sheeran amb 'Thinking Out Loud' i es colen també Little Big Town amb 'Girl Crush' i Wiz Khalifa al costat de Charlie Puth amb 'See You Again'.

D'altra banda, els nominats al Grammy a millor nou artista seran Courtney Barnett, James Bay, Sam Hunt, Tori Kelly i Meghan Trainor.

La gala de la 58 edició dels premis Grammy se celebrarà el pròxim 15 de febrer a Los Angeles (Estats Units).