Cada 22 de desembre, dia en què se celebra el sorteig de la Loteria de Nadal, tendim a pensar que som únics en aquest cas, però quins altres països tenen edicions tan especials del sorteig nadalenc?

D'entrada ja us podem avançar que en cap altre lloc es viu com a Espanya, però a continuació us deixem una sèrie de països que segur que no sabíeu que celebraven la Loteria de Nadal.

Un dels més països que més s'assembla a la nostra Loteria de Nadal és Veneçuela. Al país caribeny existeix el que ells anomenen el "Kino de Táchira". Aquestes paraules, que poc o gens ens diuen, són l'equivalent a la nostra Loteria Nacional però l'edició extra de Nadal que se celebra els segons diumenges de cada desembre.

Als Estats Units juguen als sortejos diaris anomenats Powerball i Mega Millions però no fan una edició especial per Nadal. Hi ha estats en què ni tan sols es juga com a Alaska, Nevada, Hawaii, Mississipi, Alabama o Utah.

Seguint en el continent americà, destacarem el sorteig a Argentina. Allà li diuen la "Gran de la Nacional"; hi ha 3 premis principals i igual que aquí, és típic que es faci un fons comú anomenat "vaqueta".

I a Europa?

Alemanya sí que celebra la "Lotto" i és una de les més importants del món ja que setmanalment reparteixen fins a tres milions d'euros, però no fan un extra nadalenc.

A Portugal, França, Itàlia i el Regne Unit ha un sorteig nadalenc però amb un impacte molt menor i encara no està tan arrelat com a Espanya.

Però si hem de destacar el país que organitza un extra per Nadal semblant al nostre, és Grècia, que celebra el denominat "Any Nou de la Loteria Nacional grega" amb premis que superen els set milions d'euros. El dia del sorteig és el 31 de desembre.