Girona recull 500 tones

El Gran Recapte supera els 4 milions de quilos d'aliments

Comencen les tasques de classificació dels productes recollits i la seva distribució començarà dilluns

29.11.2015 | 08:35
Voluntaris classifiquen els productes recollits.

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya estimen, amb les dades recollides fins a les set de la tarda d'aquest dissabte, que el Gran Recapte ha superat els 4 milions de quilos d´aliments bàsics. Aquesta xifra provisional fa preveure que aquesta setena edició assolirà una xifra final similar o superior a la que es va arribar a la passada edició, quan se'n van recollir més de 4,6 milions. Aquest primer balanç recull les dades de Girona, Tarragona, Lleida, dels delegats comarcals de Barcelona i s´hi sumen els aliments rebuts al magatzem de Barcelona i part dels que encara resten als establiments i les plataformes logístiques dels mercats i les cadenes de distribució. Amb tot, la recollida encara no ha finalitzat, ja que la majoria dels punts de recollida estaran operatius fins ben entrat el vespre. Els voluntaris ja han començat a classificar els productes recollits i la seva distribució començarà dilluns.

En un comunicat, el Banc dels Aliments ha destacat que assolir la fita dels 4 milions de quilos "ha estat possible gràcies a la participació dels milers de ciutadans que han fet les donacions d´aliments i als voluntaris que han fet possible la campanya". Demà diumenge, com que és una jornada festiva en la qual alguns comerços obriran, encara continuarà la recollida en alguns punts.

Les tasques de classificació de tots els aliments recaptats han començat aquest dissabte i s'allargaran fins al 18 de desembre.

La classificació dels aliments provinents de la ciutat i de la rodalia de Barcelona es fa en una nau cedida pel Parc Logístic de la Zona Franca. Per facilitar el transport dels voluntaris s'ha habilitat un servei d´autocars, cedits per l´empresa Moventia, que enllaça la seu del Banc dels Aliments de Barcelona amb la nau.

Alguns dels aliments recaptats, que ja han estat classificats, podran començar a repartir-se a les entitats col·laboradores dels Bancs dels Aliments, a partir d'aquest dilluns.

500 tones a les comarques gironines

El Banc dels Aliments de les Comarques de Girona calcula que entre divendres i dissabte s'han recollit més de 500 tones de menjar en els prop de 350 establiments de la demarcació que han participat en la campanya. Aquestes xifres són provisionals, ja que encara s´estan comptabilitzant els aliments obtinguts en els diferents punts de recollida. A aquestes xifres provisionals s´hi han de sumar les donacions d´empreses, institucions, associacions i organitzacions. Per tot plegat, l'organització calcula que s´igualarà o fins i tot superarà la xifra de 536 tones de l´any passat.

El president del Banc dels Aliments de Girona i actual president de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Frederic Gómez, ha fet "un balanç positiu del resultat, ja que demostra com la iniciativa de la societat civil catalana és capaç de donar resposta a les necessitats". "El Gran recapte no és una cosa dels quatre Bancs dels Aliments que hi ha a Catalunya, sinó de tots els catalans", ha assegurat Gómez. A més, ha valorat positivament la resposta a la crida que es va fer perquè els ciutadans aportessin llegums cuits, després de detectar que la situació de pobresa energètica d´alguns beneficiaris feia difícil que poguessin cuinar llegums secs.

El Gran Recapte ha mobilitzat més de 4.000 voluntaris de totes les edats d'arreu de les comarques de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema