Mohamed El Amrani (Marroc, 1992) té una història que mereix un avió. La companyia aèria Vueling l'ha triat en la seva campanya 'Historias que merecen un avión' i El Amrani, president de la Xarxa de Convivència de Roses reconegut amb el Premi Fundació Príncep de Girona Social 2014, no oculta la seva felicitat. El seu nom apareix estampat en un Airbus A320.

La història del jove rosinc es titula 'Mohamed El Amrani o l'autobús de l'avenir'. I diu així:

"Quan Mohamed tenia 20 anys va viatjar al Marroc, el seu país d'origen, i va descobrir que existia un problema important de mobilitat escolar: Els nens i les nenes de diverses comunes rurals de la zona nord de Chef Chaouen tenien complicacions a l'hora d'anar a l'escola o a l'institut. No disposaven de transport escolar que facilités l'accés a l'educació i es veien obligats a caminar a peu molts quilòmetres.

Parlant amb diverses entitats locals, va arribar a la conclusió que la millor solució seria disposar d'un autobús. Un cop de nou a Girona, Mohamed va demolir les seves barreres mentals i va arrencar l'aventura. Va començar a contactar amb tot tipus de persones i organismes, però no aconseguia donar amb la porta correcta. Fins que finalment va decidir construir la seva iniciativa des de zero.

Va redactar un projecte, va aconseguir la seva aprovació i el finançament necessari per comprar un autobús de vuitanta places. Ara, és un símbol per a tota la comunitat. Com bé diu Mohamed, tot allò carburava gràcies al motor de la il·lusió i de l'energia positiva."

Per batejar els seus avions, la companyia Vueling busca persones que, com Mohamed El Amrani, destaquin per gestos i accions que fan recuperar la fe en el ser humà.

Un jove guardonat

Mohamed El Amrani és el fundador i president de la Xarxa de Convivència de Roses, a més de col·laborador de mitjans de comunicació d'àmbit català i estatal, i articulista del Setmanari de l'Alt EMPORDÀ. En el seu currículum figura el Premi Nacional Jove Emprenedor Social que atorguen la Universitat Europea de Madrid i la International Youth Fondation.

La Xarxa de Convivència va ser concebuda per donar suport a joves en risc d'exclusió social o que formen part de famílies desestructurades, sobretot immigrants amb problemes d'integració. Cada cop més, l'entitat que presideix Mohamed El Amrani està més present en iniciatives i projectes de caires social i solidari.