Tres universitats catalanes se situen entre les 30 millors del món al rànquing 'QS Top 50 under 50', publicat aquest dimarts. Es tracta de la Universitat Autònoma de Barcelona, al lloc número 10 de la llista; de la Universitat Pompeu Fabra, que se situa al 27, i de la Universitat Politècnica de Catalunya, que apareix immediatament després de la segona, al lloc número 28. En el cas d'aquesta última, val a dir que ha escalat 15 posicions respecte del rànquing publicat l'any passat. La primera universitat de la llista és la Nanyang Technological University de Singapur, seguida de la Hong Kong University of Science and Technology. El pòdium el completa el Korea Advanced Institute of Science & Technology.

La primera de les universitats estatals de la llista apareix al número 9. Es tracta de la Universidad Autónoma de Madrid. Immediatament després ve la UAB, de la qual els responsables del rànquing expliquen que és una universitat "jove" que ha avançat a "ritme ràpid", i que sosté una posició de lideratge "en els rànquings universitaris més prestigiosos i influents".

De la UPF se'n diu que està cridada a ser "una de les universitats líders d'Europa", i que els seus indicadors han esdevingut un "punt de referència" per als sistemes universitaris estatals i europeus.

Finalment, de la UPC se'n diu que és una universitat amb una "reputació mundial consolidada" i una "visió internacional" que genera "innovació tecnològica" i que "atrau talent".

El rànquing 'QS Top 50 under 50' posiciona les universitats segons el seu resultat a la darrera edició del QS World University Ranking (QS WUR) i classifica les que tenen menys de 50 anys.