Dates concretes, terminacions preferides, números de la sort? A tots ens passa que tenim certa predilecció per alguna xifra concreta. Però al cap ia la fi això són meres supersticions ja que tots els números tenen les mateixes possibilitats de sortir elegits que altres en el sorteig de la Loteria de Nadal.

Normalment, solem triar terminacions acabades en nombres imparells com poden ser el 7 i el 9. Per a les dues últimes xifres, vam optar pel 15 al que solem anomenar 'la nena bonica' o el 22 conegut com 'els dos aneguets'. Un altre dels nomb res que més ens sol agradar és el 33. I per contra, tendim a considerar com 'lletjos' butlletes l'últim dígit és el 0 o el 8.

Altres xifres que pensem que porten sort i van a treure'ns de pobres són alguns que no han sortit mai o bé altres que han estat premiats en sortejos anteriors.

El 60.615 és molt especial per als aficionats del FC Barcelona ja que és la data en què el conjunt blaugrana es va proclamar campió de la Lliga de Campions davant la Juventus de Torí. El curiosos d'aquest cas és que es ven en una administració de Tres Cantos a Madrid.

També el dia dels nostres aniversari, persones pròximes a nosaltres o naixements i defuncions de persones conegudes són altres del que considerem com a 'nombres preferits'. I d'altra banda, entren algunes dates necrològiques de desgràcies que han ocorregut al llarg de l'any.

Alguns números que representen aquestes dates són el 24 de març del 2015 (24.315) ja que va ser el tràgic dia de l'accident del vol Germanwings en què van morir 150 persones.

Una altra data una mica 'negra' és en què va morir la popular artista Lina Morgan. El 20.815, que representa al 20 d'agost d'aquest any, és un dels més buscats.

Però un dels nombres més 'estranys' que existeixen és el 00.000. Durant anys han circulat dues llegendes sobre aquesta xifra. Una d'elles és que el nombre és un amb els que sempre juga Joan Carles I i l'altre mite és que el nombre en qüestió no existeix. Doncs bé, les dues són falses. El desè que conté el 00.000 sí que existeix, és més, en el sorteig de la Loteria de Nadal de 2014 va ser agraciat amb una premis menors. L'afortunada propietària d'aquesta butlleta va reconèixer que el va comprar perquè era 'el mateix que juga la Casa Reial'. Encara no sent cert això últim, a la guanyadora no va semblar importar-li massa.