Espera la col·laboració de 25.000 voluntaris

El Gran Recapte vol superar les 4.686 tones d'aliments de l'any passat

Demana, especialment, llet, oli, llegums cuits i conserves de peix o carn

19.11.2015 | 17:16
Presentació de la setena edició del Gran Recapte

El 27 i 28 de novembre milers de voluntaris d'arreu de Catalunya es mobilitzaran per fer la setena edició del Gran Recapte que, un any més, es proposa "recaptar el màxim d'aliments bàsics de llarga durada". Enguany, els quatre bancs d'aliments de Catalunya es proposen arribar als 25.000 voluntaris per poder cobrir els 2.500 punts de recollida habilitats a mercats i supermercats i superar les 4.686 tones de queviures de l'any passat. Per ara ja s'han inscrit a aquesta iniciativa solidària 20.000 persones i aquells que hi vulguin participar poden registrar-se al web www.granrecapte.com . En aquesta edició es demana, especialment, llet, oli, llegums cuits i conserves de peix o carn.

Enguany els quatre bancs dels aliments es proposen superar les 4.686 tones de queviures de l'any passat. Per aquesta raó, han fet una crida al voluntariat per arribar als 25.000 participants i poder atendre els 2.500 punts de recollida habilitats a mercats i supermercats de tot el país.

A més de recollir aliments, el Gran Recapte es proposa "sensibilitzar sobre la situació d´exclusió social que pateix el 20% de la població a Catalunya, agreujada per la crisi econòmica dels darrers anys".

En aquesta edició es comptarà amb la col·laboració d´empreses com i Integra2 i Azkar, que oferiran els seus serveis de transports per dur els aliments des dels punts de recollida fins a les naus cedides on es farà la classificació de queviures.

Un any més, les cadenes d´alimentació cediran els espais en les seves botigues per ubicar els punts de recollida a més de donar suport logístic i fer donacions addicionals d´aliments per a completar les donacions dels seus clients.

Danone col·laborarà amb la donació de iogurts, posant en marxa una campanya de sensibilització i promovent recollides entre els seus empleats. A més, donarà les gairebé 11.700 banyeres de cartó que s´ubicaran als punts de recollida. També l´empresa Cartonajes Petit donarà una part de les caixes i banyeres.

La classificació dels aliments rebuts al Banc dels Aliments de Barcelona es farà a una nau industrial cedida pel Parc Logístic de la Zona Franca. La resta de Bancs dels Aliments classificaran en els seus magatzems centrals.

Aquest dijous s´ha presentat el vídeo promocional que la jove productora audiovisual Somos ACME ha fet sobre el Gran Recapte. Mitjançant aquest anunci han volgut ressaltar "els valors de la cooperació, la generositat, la participació i el treball en equip, amb el mètode de la càmera oculta, un tipus de format que capta l´essència de la societat, a peu de carrer".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema