El Departament d'Ensenyament, conjuntament amb la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca, promou la Setmana de la Ciència a les escoles amb l'objectiu fonamental de despertar i potenciar l'interès del jovent vers la ciència i la tecnologia.

Amb motiu de la celebració anual de la Setmana de la Ciència, aquest dimecres, 18 de novembre, han tingut lloc simultàniament dues conferències a Figueres adreçades a alumnat d'ESO i Batxillerat, amb el lema 'Científic a l'abast'.

Per una banda, Ponç Feliu ha presentat la ponència 'La conservació i gestió de fauna, hàbitats i espais naturals a les comarques de Girona', a la seu del Servei Educatiu de l'Alt Empordà (SEAE), i, per l'altra, Joan Grimalt ha presentat el tema 'Què pot fer la química pel medi ambient?', a l'Institut Narcís Monturiol.

A la mateixa hora, les 12 del migdia, s'han celebrat un centenar de xerrades-col·loqui a tot el territori català amb el mateix format. Aquestes sessions van a càrrec d'investigadors i d'investigadores que expliquen la seva tasca, tant des des del vessant científic com humà i s'organitzen en l'àmbit de cada Servei Educatiu de Zona.

Des de la implementació de la Setmana de la Ciència Compromesa a l'Alt Empordà, el SEAE ofereix també una sessió alternativa, amb els mateixos objectius, per a l'alumnat de primària.