Els sis anys consecutius de celebració de les jornades 'L'Empordà, el paisatge com actiu econòmic' han generat diverses publicacions i treballs de caràcter divulgatiu. Aquest seria el cas de la Guia del megalitisme de l'Alt Empordà, l'autor de la qual és l'arquitecte tècnic Vicenç Armangué i Ribas.

El contingut d'aquest llibre es va avançar amb una sessió de treball a La Cate i amb una ponència molt concorreguda celebrada a Espolla durant les Jornades del 2013, organitzades com cada any per l'Institut d'Estudis Empordanesos, Via Pirena i el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ. Vicenç Armangué és un dels impulsors de l'associació Via Pirena, entitat cofundadora de les Jornades. La 'Guia del megalitisme de l'Alt Empordà' es presenta, aquest dijous, 12 de novembre, a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres (a tres quarts de vuit del vespre, amb entrada lliure).

L'obra conté un extens inventari georeferenciat, amb imatges, plànols i detalls històrics sobre tots els elements de l'època megalítica descoberts fins ara a la comarca. "És evident que el seu autor hi ha esmerçat hores de treball de camp rigorós, metòdic i sistemàtic", afirma l'arqueòloga i presidenta de l'Institut d'Estudis Empordanesos, Anna Maria Puig.

El llibre ha estat editat amb el suport de l'Ajuntament de Vilajuïga, la Diputació de Girona i la mateixa associació Via Pirena. El contingut es complementa amb una eina de primera magnitud, un web sorgit també de les Jornades sobre el paisatge empordanès i el seu aprofitament econòmic.

Jornada de treball al Pantà

El programa de la sisena edició de les Jornades té continuïtat, aquest dissabte, amb una sessió de treball al Pantà de Darnius Boadella. L'acte començarà a Darnius amb la visita a l'exposició sobre la història de l'embassament i continuarà amb l'entrada dins de la presa del Pantà. Les dues activitats compten amb el suport organitzatiu i tècnic de l'Ajuntament de Darnius i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).