Concurs obert a alumnes de tot el món

La Xina premia l'art jove figuerenc

Lena i Cristina Lee han estat reconegudes a la 44a Exhibició Internacional d'Escoles d'Art de la República de la Xina

28.10.2015 | 14:05
Lena i Cristina amb la seva mestra de pintura Cristina Paradís

Des de ben petites, Lena i Cristina Lee van sentir-se atretes per la pintura. Aquest interès es va accentuar anant a classes a l´acadèmia d´art Àurea de Figueres, amb Cristina Paradís. La seva passió ara ha aconseguit premi: ambdues han estat reconegudes a la 44a Exhibició Internacional d´Escoles d´Art de la República de la Xina on han participat centenars de nens i joves de tot el món.

Lena té 13 anys i estudia 3r d´ensenyament secundari a les Escolàpies. Com la seva germana, va, un cop per setmana, a l´acadèmia Àurea des que feia P-5. Ella en valora la possibilitat que li dóna l´art "d´expressar idees i sentiments". A l´Àurea ha aconseguit una gran tècnica. "És molt delicada", diu Paradís mostrant la peça que ara treballa, una reproducció de 'La noia de la perla'. En aquest concurs xinès, la seva obra, que representava el mar, va quedar seleccionada i n´ha rebut un diploma. En un altre concurs on va participar, aquest de Taiwan, també fou seleccionada.

Per la seva part, Cristina Lee, de 10 anys, ha aconseguit una medalla de bronze en el concurs. S´hi va presentar amb unes guineus fetes amb acrílic. Paradís explica de Cristina la seva "sorprenent capacitat a l´hora de combinar colors". "Des d´aquí procurem que agafin les peces amb ganes", diu Paradís. "Vinc, aprenc i és divertit", resumeix Cristina Lee.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema