Commemoració

Edificis i monuments s'il·luminen de blau per celebrar els 70 anys de l'ONU

La Generalitat de Catalunya, les Fonts de Montjuïc i l'Ajuntament de Girona s'han sumat a aquesta iniciativa internacional

25.10.2015 | 08:47
La façana de la Generalitat de blau.

Desenes d'edificis i monuments de Catalunya s'han il·luminat aquest dissabte per al vespre commemorar el 70è Aniversari de Nacions Unides. Es tracta d'una iniciativa internacional que sota el lema "Turn the World UN Blue" ha tenyit d'aquest color més de 250 monuments de tot el món com l'Empire State de Nova York, la Gran Muralla xinesa, l'Alhambra de Granada o les piràmides d'Egipte. A casa nostra s'han il·luminat edificis i monuments com el Palau de la Generalitat (on també ha onejat la bandera de l'ONU), l´Ajuntament de Barcelona, el Recinte Modernista de Sant Pau, la Casa Batlló, la Pedrera, les Fonts de Montjuïc i la Font del Passeig de Gràcia o l´Ajuntament de Girona.

El Dia de Nacions Unides commemora l'aniversari de l'entrada en vigor l'any 1945 de la Carta de les Nacions Unides. Amb la ratificació d´aquest document fundacional per part de la majoria dels seus signataris, va néixer oficialment l'Organització de les Nacions Unides. L'Assemblea General de les Nacions Unides ha recomanat que el dia sigui celebrat com un dia festiu, considerant que l´aniversari de les Nacions Unides hauria de ser una oportunitat perquè els governs i pobles reafirmin la seva fe en els propòsits de la Carta. Amb aquesta voluntat, el govern català ha volgut reafirmar "el compromís de seguir promovent els principis del sistema multilateral i, particularment, de les Nacions Unides".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema