Més de 8.500 persones s'han donat d'alta com a voluntaris per al Gran Recapte des de la crida feta pel Banc dels Aliments el passat 2 d'octubre. Tot i aquesta convocatòria, el Banc dels Aliments recorda que calen 25.000 voluntaris a tot el territori per cobrir més de 2.000 punts de recollida a mercats i supermercats de Catalunya i que la forma més senzilla de registrar-se és a través del seu web.

A cada punt de recollida es necessiten grups de 10-15 persones i un coordinador que serà l'encarregat del punt mentre duri la recollida els dies 27 i 28 de novembre.

Els dos objectius essencials del Gran Recapte són recollir aliments nutritius de llarga durada i els més necessaris en aquests moments són l'oli, la llet, els llegums cuits i les conserves (de peix i de carn). El segon objectiu és sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya sobre la realitat actual de pobresa al nostre país. Es calcula que, actualment, un 20% de la població viu en risc d'exclusió social a Catalunya, una xifra que arran de la crisi econòmica ha anat creixent, segons recorda el Banc dels Aliments.

Els Bancs dels Aliments de Catalunya atenen en aquests moments més de 250 mil persones a través d'una xarxa de 700 entitats d'ajuda social. A través d'aquesta campanya, també es busca afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments durant tot l'any.