Ensenyament

Vuitanta alumnes participen en un taller de deures a Roses

L'activitat vol afavorir els hàbits d'organització, d'estudi i de planificació de la tasca escolar i orientar el nen a l'hora d'estudiar

16.10.2015 | 12:59
El taller de deures el promou l´Ajuntament.

L'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses torna a posar en funcionament a partir del proper dilluns 19 d'octubre, l'activitat Taller de Deures. La proposta, adreçada a afavorir l'èxit escolar de l'alumnat i potenciar la igualtat d'oportunitats, s'inicia el proper dilluns 19 d'octubre i s'oferirà fins al 16 de juny.

Com en edicions anteriors, hi participaran un total de 80 alumnes de cicle mitjà i superior de les escoles de Roses, seleccionats des dels propis centres educatius.

El taller de deures vol afavorir els hàbits d'organització, d'estudi i de planificació de la tasca escolar en general, orientar l'alumne a l'hora d'estudiar o fer els deures i resoldre els dubtes que li sorgeixin, oferint un espai tranquil i ordenat a aquells alumnes que es troben en una situació sòciocultural desafavorida o provinents d'un entorn social i familiar poc preparat per incentivar de manera activa el procés d'ensenyament- aprenentatge de l'infant.

Els tallers es porten a terme de dilluns a dijous, a les aules de l'escola d'adults municipal, de les 17 a les 18h. Es disposa d'un monitor/a titulat per cada grup de 10 alumnes i d'un supervisor/coordinador pedagògic d'activitat. Enguany l'activitat inclou un total de 118 dies lectius.

Aquesta iniciativa és hereva directa dels tallers d'estudi assistit que durant sis cursos consecutius (2006 a 2012) es van portar a terme en els centres escolars de Roses, emmarcats en el que fou el Pla Educatiu d'Entorn. L'èxit i resultats assolits amb la proposta, valorada molt positivament per part de la comunitat educativa rosinca, va motivar que l'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament reprengués l'experiència durant el curs 2013-2014, que encara continua.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema