Les històries que han inspirat les col·leccions de la dissenyadora Celia Vela a la passarel·la 080 Barcelona Fashion els darrers sis anys, acompanyades d´il·lustracions inèdites, són la llavor d´un artbook, pel qual l´artista ha tirat endavant un projecte de micromecenatge a la xarxa. "Ens fa especial il·lusió aquesta iniciativa, que farà que la gent conegui molt més les meves col·leccions i fins i tot les vegi més maques". L´artista ha impulsat amb aquest propòsit una campanya Verkami, una fórmula cada cop més utilitzada i n´està fent una àmplia difusió a través de les xarxes socials. També ha contactat amb blogs especialitzats, la qual cosa també és una garantia d´èxit, per aconseguir que el projecte es realitzi.

Com en totes les campanyes verkami, els mecenes són fonamentals, assenyala la dissenyadora. A hores d´ara, el llibre ja ha recollit més de 1.200 euros dels 6.900 que es necessiten, així que esperen que el projecte emocioni a com més persones millor: "Al principi, la gent ens preguntava si les històries que escrivíem per a cada col·lecció eren reals -perquè estan escrites en primera persona-, però són ficció, i ens demanava que les publiquéssim". El llibre tindrà una mida de 20 x 20 i s´imprimirà amb la màxima qualitat, perquè cada obra sigui una peça única d´acord amb la manera que Celia Vela treballa cada peça de roba. En principi es vol fer una tirada de mil exemplars, que, entre altres llocs, es podran adquirir a la botiga de Celia Vela a Figueres i a Barcelona.

Vela aposta ara per la literatura. Ho fa a través d´un llibre d´autor, fet aquest cop també a quatre mans entre la dissenyadora i la seva parella, Jordi Rotllan, el qual ha pres com a punt de partida les col·leccions del 080 a l´hora de crear relats molt personals, de vegades romàntics, altres divertits o tristos, però sempre escrits des de la sensibilitat i l´emoció que li ha generat cada col·lecció: "Sens dubte el llibre es converteix en la part més emocional del que hem viscut els darrers anys a la passarel·la de Barcelona".

Les recompenses

Per agrair la participació de la gent, que pot fer aportacions entre 15 i 250 euros, la dissenyadora prepara uns punts de llibre amb dibuixos originals, samarretes estampades amb la il·lustració de la portada, gravats amb dedicatòria, o la possibilitat d´obtenir una de les il·lustracions originals i aparèixer en els agraïments del llibre. Més informació a: vkm.is/celiavela080